Ingrediƫnten:
Gehakt
Hamburger broodjes
Witte uien
Spek
BBQ saus naar keuze
Rub naar keuze
Bereiding:
- Steek de Quoco (of BBQ) aan en zorg dat deze goed warm/heet is.
- Breng je gehakt op smaak met je favoriete rub of met peper en zout. (je kan de rub ook later over de burger strooien)
- Verdeel het gehakt in de gewenste portionering en maak er gehaktballen van.
- Zet het gehakt in de koelkast.
- Verwijder de schil van ui en snij deze in dikke plakken.
- Maak de ringen los van elkaar en omwikkel iedere ring van spek.
- Snij nu de burger broodjes open en toast de binnenkant op de Quoco. (pas op dat het brood niet verbrand)
- Bak na de broodjes de uienringen tot de spek krokant is.
- Haal de uienringen van de plaat als de spek krokant is.
- Leg nu de hamburgers (gehaktballen) op de plaat.
- Druk de ballen met een spatel of een pan plat op de plaat.
- Bak de burgers tot de onderkant krokant is, als deze krokant is draai je de burger voorzichtig om.
- Bak de hamburger tot deze gaar is.
- Maak nu je broodje af door het brood in te smeren met BBQ saus, leg daar de burger op en vervolgens de uienring.