Smashed burger met bacon uienring

Ingrediƫnten:

Gehakt

Hamburger broodjes

Witte uien

Spek

BBQ saus naar keuze

Rub naar keuze

Bereiding:

  1. Steek de Quoco (of BBQ) aan en zorg dat deze goed warm/heet is.
  2. Breng je gehakt op smaak met je favoriete rub of met peper en zout. (je kan de rub ook later over de burger strooien)
  3. Verdeel het gehakt in de gewenste portionering en maak er gehaktballen van.
  4. Zet het gehakt in de koelkast.
  5. Verwijder de schil van ui en snij deze in dikke plakken.
  6. Maak de ringen los van elkaar en omwikkel iedere ring van spek.
  7. Snij nu de burger broodjes open en toast de binnenkant op de Quoco. (pas op dat het brood niet verbrand)
  8. Bak na de broodjes de uienringen tot de spek krokant is.
  9. Haal de uienringen van de plaat als de spek krokant is.
  10. Leg nu de hamburgers (gehaktballen) op de plaat.
  11. Druk de ballen met een spatel of een pan plat op de plaat.
  12. Bak de burgers tot de onderkant krokant is, als deze krokant is draai je de burger voorzichtig om.
  13. Bak de hamburger tot deze gaar is.
  14. Maak nu je broodje af door het brood in te smeren met BBQ saus, leg daar de burger op en vervolgens de uienring.