Surf & Turf

Surf & Turf.

(30 minuten voorbereiding, 1,5 uur bereiden)

Dit recept is voor 4 personen

Ingrediënten:

400 gram langoustines

150 gram diamanthaas

70 gram tomatenpuree

1 liter vis of kippenbouillon (ik gebruikte kippenbouillon)

1 teen knoflook

1 witte ui

0,5 sjalot

3 theelepels crème fraiche

Peper & zout

Olijfolie

Benodigdheden:

Monolith BBQ

Dutch oven

Staafmixer blender

Fijne zeef (een zeef met kleine gaatjes)

Garde

Bereiding:

De kreeftensoep ingekookt.
  1. Steek de BBQ aan een maak deze gereed voor een directe en indirecte bereiding op 150 graden.
  2. Zet de Dutch oven gelijk op de BBQ om te zorgen dat deze alvast warm word.
  3. Maak de langoustines schoon door de kop voorzichtig van het lijf af te trekken met een draaiende beweging.
  4. Knijp vervolgens in de staart en trek voorzichtig het staartje er af, als je dit goed doet verwijder je ook gelijk het darmkanaal.
  5. Verwijder de overige schil van het vlees van de langoustines.
  6. Mocht het darmkanaal er nog in zitten verwijder deze dan door een klein sneetje te maken in de bovenkant van het vlees en verwijder met het puntje van een mes het darmkanaal.
  7. Doe dit met alle langoustines.
  8. Leg de langoustines in de koelkast tot gebruik.
  9. Maak de koppen schoon door deze goed uit te spoelen onder stromend koud water.
  10. Breek de scharen door er met de achterkant van een mes op te slaan.
  11. Maak nu de ui schoon en snij deze in halve ringen.
  12. Doe de gesneden ui in de hete Dutch oven (zonder olie).
  13. Bak de uien bruin en voeg de schillen van de langoustines toe.
  14. Roer goed door en bak de schillen ongeveer 5 minuten aan.
  15. Voeg nu de tomatenpuree toe en roer goed door. Bak het geheel nog eens 5 minuten goed aan en voeg vervolgens de bouillon toe.
  16. Roer alles goed door en laat de soep 45 minuten zachtjes pruttelen.
  17. Haal na 45 minuten de Dutch oven van de BBQ en schep de soep met de schillen in de blender en draai alles goed fijn. Gebruik je een staafmixer? Probeer dan de schillen zoveel mogelijk kapot te maken.
  18. Giet de soep op de zeef en druk goed al het vocht door de zeef.
  19. Giet de soep terug in de Dutch Oven en zet deze terug op de BBQ, laat de soep nog 15 tot 20 minuten zachtjes inkoken boven het indirecte gedeelte.
  20. Snij ondertussen de diamanthaas in zo klein mogelijke blokjes en doe deze in een bakje.
  21. Snipper de halve sjalot zo fijn mogelijk en voeg deze toe aan het vlees.
  22. Voeg 2 eetlepel olijfolie toe en meng alles goed.
  23. Breng de tartaar op smaak met peper en zout.
  24. Haal de Dutch oven van de BBQ en leg het langoustine vlees op de BBQ boven het directe gedeelte.
  25. Doe de crème friache in de soep en roer deze goed door met een garde.
  26. Proef de soep en breng eventueel op smaak met peper en zout.
  27. Draai de langoustines een keer om.
  28. Zet bordjes klaar en maak een torentje van tartaar in het midden.
  29. Haal de langoustines van de BBQ en leg 2 stuks op de tartaar. Bestrooi met peper en zout.
  30. Zet de borden op tafel en schenk er aan tafel de kreeftensoep bij.
  31. Er hoeft maar een klein laagje soep in het bord.

Maak liever een gerecht alleen met vlees? Probeer dan deze bavette eens.

Heb je dit recept gemaakt? Laat ,ij weten wat je er van vind, en vergeet mij niet te taggen/noemen op Instagram/Facebook.