Tortilla groente taart

Een heerlijk groente garnituur.

(15 minuten voorbereiding, 30 minuten bereiden)

Ingrediënten:

3 zoete aardappels

5 tomaten

1 groene Jalapeño peper

1 bakje kruiden roomkaas

6 tortilla wraps

Peper & zout

Benodigdheden:

Monolith BBQ

Springvorm

Bakpapier

Mengkom

BBQ handschoenen

Bereiding:

De taart op de Monolith classic 2.0.
De BBQ langzaam op temperatuur laten komen.
  1. Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor een indirecte bereiding op 160 graden.
  2. Schil de zoete aardappels en snij deze in dunne plakken.
  3. Doe de aardappel schijfjes in een mengkom.
  4. Verwijder de bovenkant van de Jalapeño peper en klop de pitjes er uit.
  5. Snij de Jalapeño zo klein mogelijk en doe deze bij de zoete aardappel schijfjes.
  6. Breng de zoete aardappel op smaak met peper en zout.
  7. Snij de tomaten in dunnen plakken.
  8. Bedek de springvorm met bakpapier.
  9. Besmeer een tortilla wrap met kruiden roomkaas en leg deze in de springvorm.
  10. Bedek de tortilla met zoete aardappel en daar boven op 4 plakken tomaat.
  11. Leg op de tomaat weer een met kruiden roomkaas besmeerde tortilla en herhaal stap 10.
  12. Zorg er voor dat je eindigt met een tortilla wrap.
  13. Zet de springvorm op de BBQ.
  14. Laat de tortilla taart 30 minuten op de BBQ staan, tot dat de bovenste wrap krokant is en de zoete aardappel gaar is.
  15. Haal de tortilla taart van de BBQ en laat ongeveer 5 minuten staan.
  16. Verwijder de rand van de springvorm en snij de taart in punten.

Maak je liever een vegetarische snack? Probeer dan deze Buffalo bloemkool eens.

Heb je dit recept gemaakt? Laat mij weten wat je er van vind en vergeet mij niet te taggen/noemen op Instagram/Facebook.