(10 minuten voorbereiden, 50 minuten bereiden)
Ingrediƫnten:
1 Tri-tip
Pasta naar keuze
1 bakje bospaddenstoelen
1 stukje Parmezaanse kaas
Peper & zout
Benodigdheden:
BBQ met de mogelijkheid tot direct en indirect bereiden
BBQ tang
Thermometer
Rasp
Bereiding:
- Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor een indirecte bereiding op 13/140 graden.
- Haal de tri-tip uit de koelkast en laat een beetje op temperatuur komen.
- Maak indien nodig de bospaddenstoelen schoon met een stukje keukenpapier.
- Snij de bospaddenstoelen in gelijke grote.
- Kruid de tri-tip met peper en zout.
- Als de BBQ op temperatuur is kan de tri-tip er op en gaar je deze tot een kerntemperatuur van 48 graden.
- Kook ondertussen de pasta zoals op de verpakking vermeld staat.
- Als de tri-tip de kerntemperatuur heeft bereikt haal je deze van de BBQ en laat je deze 10 tot 15 minuten rusten onder los aluminiumfolie.
- Maak nu de BBQ gereed voor directe bereiding op ongeveer 180/200 graden.
- Bak ondertussen de bospaddenstoelen op het fornuis of in een skillet op de BBQ.
- Grill na het rusten de tri-tip af boven de directe hitte van de BBQ tot deze een kerntemperatuur heeft van 52/54 graden.
- Laat nog 5 minuten rusten voor dat je deze in plakken gaat snijden. (snij altijd haaks op de draad)
- Meng de pasta met de bospaddenstoelen, leg hier wat plakjes tri-tip op en rasp er vervolgens de Parmezaanse kaas over heen.
- Besprenkel het geheel met de truffelolie om het gerecht helemaal af te maken.
Heb je dit recept gemaakt? Laat mij weten wat je er van vond, en vergeet mij niet te noemen/taggen op Instagram/Facebook.