
(1 dag pekelen, 15 minuten voorbereiding, 60 minuten bereiden)
Ingrediƫnten:
1 varkensfilet van 1 kilo
500 ml water
700 ml koud water
25 gram zout
25 gram The Boost
2 eetlepels bruine suiker
Mespuntje nootmuskaat
1 laurierblad
4 jeneverbessen
1 teen knoflook
500 gram asperges (voor in de rollade)
500 gram asperges om extra te serveren
Zout
Rub naar keuze (ik gebruikte deze)
70 gram roomboter
Krieltjes
Benodigdheden:
BBQ met deksel en mogelijkheid tot indirect bereiden.
Thermometer
Rolladetouw
Rookhout appel of kers
Ziplock zakje
Aluminiumfolie
Bereiding:


- Maak de pekel door 500 ml water, 25 gram zout, 25 gram the boost, 2 eetlepels bruine suiker, mespuntje nootmuskaat, 1 laurierblad, 4 jeneverbessen en 1 teen knoflook in een pan aan de kook te brengen.
- Zodra de suiker en het zout zijn opgelost zet je het vuur uit. Voeg nu 700 ml koud water toe. Zo zorg je er voor dat de pekel sneller afkoelt.
- Als de pekel helemaal koud is doe je de varkensfilet in een ziplock zak en voeg je hier de pekel aan toe.
- Leg het vlees in de koelkast en laat 12 uur pekelen.
- Kook de volgende dag de asperges, doe de asperges in een pan en voeg hier koud water aan toe. Breng het water aan de kook, zodra het water kookt zet je het vuur uit en laat je de asperges nog 5 minuten in het hete water liggen.
- Haal de asperges uit het water en spoel deze koud.
- Steek nu de BBQ aan en maak deze gereed voor een indirecte bereiding op 140 graden.
- Haal de varkensfilet uit de pekel en spoel deze met koud water af.
- Dep het vlees droog met keukenpapier.
- Vlinder (opensnijden) de varkensfilet nu zodat je meer oppervlakte krijgt, en zo zorg je er voor dat het vlees overal even dik is.
- Snij de 500 gram van de asperges doormidden zodat deze even lang zijn als je varkensfilet.
- Bestrooi de binnenkant van de varkensfilet met je favoriete rub voor varkensvlees.
- Leg nu de asperges op het vlees.
- Rol de varkensfilet nu zo strak mogelijk op.
- Zorg dat de rollade opgerold blijft door deze op meerde plekken met rolladetouw vast te maken.
- Bestrooi de buitenkant van de rollade nog met een beetje rub die je ook aan de binnenkant hebt gebruikt.
- Leg de rollade nu op de BBQ en steek de temperatuurmeter in het midden van het vlees.
- Stel de temperatuurmeter in op een kerntemperatuur van 60 graden.
- Kook ondertussen de eieren.
- Als de rollade een kerntemperatuur van 60 graden heeft haal je deze van de BBQ en laat je deze 10 tot 15 minuten rusten onder aluminiumfolie.
- Verwarm ondertussen de krieltjes en de asperges die je over hebt.
- Snij de rollade in plakken en serveer met de krieltjes, asperges en ei.
Maak je liever iets met groene asperges? Probeer dan deze quiche eens.
Heb je dit recept gemaakt? Laat mij weten wat je er van vind, en vergeet mij niet te taggen/noemen op Instagram/Facebook.