Varkenssaté

Lekker sappige varkenssaté met nasi.

(15 minuten voorbereiden, 4 tot 6 uur marineren, 30 minuten bereiden)

Dit recept is voor ongeveer 10 spiesen.

Ingrediënten:

500 gram procureur

1 eetlepel sesamolie

3 eetlepels teriyakisaus

1 eetlepel ketjap

1 theelepel 5 spices

1 theelepel kerriepoeder

1 theelepel Pink Devil

Royal umami saus (optioneel)

Benodigdheden:

Monolith BBQ

Saté spiesen/prikkers

Mengkom

Ziplock zak

Kwastje

Thermometer

Bereiding:

De varkenssaté gemarineerd en gespiesd.
Varkenssaté | ChefsBBQTable
Procureur in blokjes met marinade.
  1. Meng de sesamolie, teriyakisaus, ketjap, 5 spices, kerrie en Pink Devil in een kom tot een gladde marinade.
  2. Snij de procureur in blokjes van gelijke grote. (dit gaat het makkelijkst als de procureur iets bevroren is)
  3. Doe de procureur blokjes in de ziplock zak en voeg hier de marinade aan toe.
  4. Meng alles goed zodat de procureur overal geraakt word door de marinade.
  5. Leg de varkenssaté nu minimaal 4 uur in de koelkast om te marineren. (langer is altijd beter)
  6. Steek na 4 uur de BBQ aan en maak deze gereed voor indirecte bereiding op 180 graden.
  7. Haal de varkenssaté uit de koelkast en spies de blokjes op de satéprikkers. Zorg er voor dat de spiesen ongeveer even groot zijn.
  8. Leg de varkenssaté op de BBQ en gaar deze tot een kerntemperatuur van minimaal 68 graden.
  9. Besmeer de varkenssaté met de Royal Umami net voordat je deze van de BBQ haalt. Dit is optioneel.

Ik serveerde deze varkenssaté met nasi, kroepoek en gefrituurde uitjes.

Maak je liever spiesen met rundvlees? Probeer dan deze spiesen eens.

Heb je dit recept gemaakt? Laat mij weten wat je er van vind, en vergeet mij niet te taggen/noemen op Instagram/Facebook.