(15 minuten voorbereiding/ 1 uur 30 minuten bakken)
Ingrediƫnten:
4 tot 6 vijgen (afhankelijk van je springvorm)
2 eetlepels honing
Cake:
190 gram ongezouten boter (op kamertemperatuur)
275 gram bruine rietsuiker
3 eieren
300 gram bloem
1 eetlepel gehakte rozemarijn
1,5 theelepel bakpoeder
1,5 theelepel bak soda
60 gram amandelen (schaafsel)
130 gram yoghurt
Benodigdheden:
Springvorm 23 cm
BBQ met deksel
BBQ handschoenen
Keukenmachine
Bakpapier
Bereiding:
- Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor een indirecte bereiding op 180/200 graden.
- Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.
- Snij de vijgen in plakken, en besprenkel de bodem van de springvorm met honing.
- Leg de plakken vijg verdeeld over de bodem (zorg dat de hele bodem bedekt is).
- Bestrooi de vijgen vervolgens met de amandelschaafsel.
- Klop in de keukenmachine de boter luchtig (wit), voeg 1 voor 1 de eieren toen. Voeg het volgende ei pas toe als het ei daarvoor is opgenomen.
- Als alle eieren goed opgenomen zijn voeg je de suiker toe, en mix je deze er goed doorheen.
- Meng in een andere bak de bloem, bak soda, bakpoeder en rozemarijn. (mocht je nog amandelschaafsel over hebben kan je die er ook nog bij doen).
- Zet de keukenmachine op de laagste snelheid en voeg de helft van het bloemmengsel en de helft van de yoghurt toe. Als dit goed gemixt is mag de rest er bij van het bloemmengsel en de yoghurt.
- Mix alles tot je een mooi beslag hebt.
- Verdeel het beslag voorzichtig over de vijgen, en maak de bovenkant zo glad mogelijk.
- Bak de cake een uur in de BBQ en dak deze na een uur losjes af met aluminiumfolie en bak hem nog 15 tot 20 minuten.
- Haal de cake van de BBQ en laat hem 15 minuten afkoelen.