Ingrediƫnten:
Kalfsmuis
Cherrie tomaten
1 blikje tonijn
mayonaise
Rucola sla
Olie (om te frituren)
Olijf olie
Peper & zout
Bereiding:
- Steek de BBQ aan en laat deze op temperatuur komen.
- Giet ondertussen de tonijn af en doe deze in de keuken machine.
- Doe 5 eetlepels mayonaise bij de tonijn en draai het geheel fijn tot een gladde mayonaise.
- Breng de tonijn mayonaise op smaak met peper en zout.
- Zet de tonijn mayonaise in de koelkast tot gebruik.
- Pof nu de cherrie tomaten op de bbq. (let op dat ze niet helemaal gaar worden)
- Haal de tomaten van de bbq als het velletje gescheurd is en leg deze weg tot gebruik.
- Zet in een pannetje een laag olie op klein vuur. (Let op de temperatuur!)
- Giet de kappertjes af en dep ze goed droog tussen keukenpapier.
- Als de olie warm is kunnen de kappertjes er in.
- Frituur de kappertjes tot ze openspringen en mooi krokant zijn.
- Haal de kappertjes uit de pan en leg ze in een bakje met keukenpapier zodat ze het overtollige vet verliezen.
- Gril nu de kalfsmuis tot een kerntemperatuur van 48/50 graden.
- Haal de kalfsmuis van de BBQ en laat deze ongeveer 10 minuten rusten onder aluminium folie.
- Maak de rucola sla aan met een beetje olijf olie en breng op smaak met peper en zout.