Vitello Tonato

Ingrediƫnten:

Kalfsmuis  

Cherrie tomaten

1 blikje tonijn

mayonaise

Rucola sla

Olie (om te frituren)

Olijf olie

Peper & zout

Bereiding:

  1. Steek de BBQ aan en laat deze op temperatuur komen.
  2. Giet ondertussen de tonijn af en doe deze in de keuken machine.
  3. Doe 5 eetlepels mayonaise bij de tonijn en draai het geheel fijn tot een gladde mayonaise.
  4. Breng de tonijn mayonaise op smaak met peper en zout.
  5. Zet de tonijn mayonaise in de koelkast tot gebruik.
  6. Pof nu de cherrie tomaten op de bbq. (let op dat ze niet helemaal gaar worden)
  7. Haal de tomaten van de bbq als het velletje gescheurd is en leg deze weg tot gebruik.
  8. Zet in een pannetje een laag olie op klein vuur. (Let op de temperatuur!)
  9. Giet de kappertjes af en dep ze goed droog tussen keukenpapier.
  10. Als de olie warm is kunnen de kappertjes er in.
  11. Frituur de kappertjes tot ze openspringen en mooi krokant zijn.
  12. Haal de kappertjes uit de pan en leg ze in een bakje met keukenpapier zodat ze het overtollige vet verliezen.
  13. Gril nu de kalfsmuis tot een kerntemperatuur van 48/50 graden.
  14. Haal de kalfsmuis van de BBQ en laat deze ongeveer 10 minuten rusten onder aluminium folie.
  15. Maak de rucola sla aan met een beetje olijf olie en breng op smaak met peper en zout.