(20 minuten voorbereiding 30 minuten bereiding)
Ingrediƫnten:
400 gram (geschilde) asperges
2 stukken zalmfilet
3 (oude) witte boterhammen
1 bosje peterselie (of bijvoorbeeld dille)
1 ei
Peper & zout
1 streng cherrie tomaat
olijfolie
Benodigdheden:
BBQ met deksel en mogelijkheid om indirect te bereiden.
Aluminiumfolie
Snijplank
Mes
BBQ handschoen
Bakje om de kruidenkorst in te doen
Bereiding:
- Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor een indirecte bereiding op 160/180 graden.
- Schil zo nodig de asperges.
- Als je dikke asperges hebt snij je deze in de lengte door de midden.
- Besprenkel de asperges met olijfolie en bestrooi met peper en zout.
- Leg de asperges op de BBQ en gaar deze tot ze beetgaar zijn. (draai ze met enige regelmaat om)
- Verwijder de korstjes van het brood en snij het brood in zo klein mogelijke blokjes.
- Hak nu de peterselie zo fijn mogelijk en voeg deze bij het brood.
- Breng het brood/kruidenmengsel op smaak met peper en zout.
- Leg ondertussen de tomaatjes op een stukje aluminiumfolie en besprenkel deze met olijfolie.
- Leg de tomaatjes op de BBQ en pof deze tot ze openspringen.
- Leg nu de zalm op een stukje aluminiumfolie.
- Breek het ei en scheid het eiwit van het eigeel. (het eigeel mag weg)
- Klop het eiwit een beetje los met de een vork en verdeel een beetje aan de bovenkant van de zalm.