Zalm met kruidenkorst

(20 minuten voorbereiding 30 minuten bereiding)

Ingrediƫnten:

400 gram (geschilde) asperges

2 stukken zalmfilet

3 (oude) witte boterhammen

1 bosje peterselie (of bijvoorbeeld dille)

1 ei

Peper & zout

1 streng cherrie tomaat

olijfolie

Benodigdheden:

BBQ met deksel en mogelijkheid om indirect te bereiden.

Aluminiumfolie

Snijplank

Mes

BBQ handschoen

Bakje om de kruidenkorst in te doen

Bereiding:

  • Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor een indirecte bereiding op 160/180 graden.
  • Schil zo nodig de asperges.
  • Als je dikke asperges hebt snij je deze in de lengte door de midden.
  • Besprenkel de asperges met olijfolie en bestrooi met peper en zout.
  • Leg de asperges op de BBQ en gaar deze tot ze beetgaar zijn. (draai ze met enige regelmaat om)
  • Verwijder de korstjes van het brood en snij het brood in zo klein mogelijke blokjes.
  • Hak nu de peterselie zo fijn mogelijk en voeg deze bij het brood.
  • Breng het brood/kruidenmengsel op smaak met peper en zout.
  • Leg ondertussen de tomaatjes op een stukje aluminiumfolie en besprenkel deze met olijfolie.
  • Leg de tomaatjes op de BBQ en pof deze tot ze openspringen.
  • Leg nu de zalm op een stukje aluminiumfolie.
  • Breek het ei en scheid het eiwit van het eigeel. (het eigeel mag weg)
  • Klop het eiwit een beetje los met de een vork en verdeel een beetje aan de bovenkant van de zalm.