Gerookte Champagne sabayon met gerookt fruit

Een wijnglas gevuld met gerookt fruit en Champagne sabayon

(30 minuten voorbereiding 10 minuten bereiden)

Ingredi├źnten:

Fruit naar wens (indien nodig in kleine stukjes gesneden) ik heb rode druiven, blauwe bessen en passievrucht gebruikt.

2 eetlepels honing

2 eetlepels water

4 eidooiers

2 eetlepels (fijne) suiker

100 ML Champagne (Cava of Prosecco kan ook) bijvoorbeeld deze

Benodigdheden:

BBQ met mogelijkheid tot indirecte bereiding

Cold Smoke Generator (CSG)

Beuken rookmot

Pan met dikke bodem (liefste gietijzer)

Aluminiumfolie (ik gebruikte deze)

Garde

Grote wijn/cocktail glazen

Bereiding:

Het eigeel en fruit worden koud gerookt.
  1. Verwijder alle houtskool uit de BBQ en vul de CSG met de rookmot zodat je ongeveer 20 minuten rook hebt.
  2. Steek de CSG aan en wacht tot er rook in de BBQ komt.
  3. Scheid de 4 eieren en doe de dooiers in een  bakje. Roer even door zodat de dooiers kapot zijn.
  4. Leg het fruit op een stukje aluminiumfolie.
  5. Zet het bakje met de eidooiers en het fruit op de BBQ en laat ongeveer 20 minuten koud roken.
  6. Haal het fruit en de eidooiers uit de BBQ en vul de BBQ met houtskool.
  7. Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor een indirecte bereiding op 150/160 graden.
  8. Zet de pan op de BBQ en laat deze rustig mee verwarmen.
  9. Verwarm ondertussen de honing en het water even kort tot deze goed gemengd is.
  10. Als de pan lauwwarm is haal je deze van de BBQ en giet je hier de Champagne, eidooiers en suiker in.
  11. Zet de pan terug op de BBQ en klop de Champagne sabayon gaar. Let op: blijf goed kloppen anders krijg je roerei!
  12. Het kloppen van de Champagne sabayon duurt ongeveer 5 a 6 minuten. Klop tot je met de garde strepen kan trekken in de Champagne sabayon.
  13. Giet de Champagne sabayon in een (koud) bakje zodat deze niet verder gaart.
  14. Haal je gesneden fruit door het honing en water mengsel.
  15. Vul nu voorzichtig de glazen en schep hier flink wat sabayon op.

Heb je dit recept gemaakt? Laat mij weten wat je er van vond.

En vergeet mij niet te taggen/noemen op Instagram/Facebook