Kati roll

Verse, goed gevulde kati rolls

Kati roll

Uit dit recept haal je ongeveer 6 kati rolls

Ingrediƫnten:

3 eetlepels yoghurt

250 gram tofu

Tortilla wraps (klein)

2,5 theelepel garam masala

0,5 theelepel kurkuma

1 zoete aardappel

Zout & peper

4 eieren

1 theelepel garam masala (ik gebruikte deze)

1/3 komkommer

Yoghurtsaus

5 plakken komkommer

3 eetlepels yoghurt

Benodigdheden:

Monolith BBQ

Mengkom 2 stuks

Pollepel

Garde

Skillet

Aluminiumfolie

BBQ tang

Bakkersspray

Bereiding:

Tijdens het poffen van de aardappel maken we de kati roll.
  1. Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor een directe en indirecte bereiding op ongeveer 150 graden.
  2. Leg de zoete aardappel in de brandende houtskool.
  3. Zet de skillet boven het indirecte gedeelte van de BBQ en laat deze rustig opwarmen.
  4. Meng 3 eetlepels yoghurt met 2,5 theelepel garam masala en 0,5 theelepel kurkuma.
  5. Snij de tofu in repen en doe deze in de yoghurt marinade. Zorg dat de yoghurt alle kanten van de tofu raakt.
  6. Zet de tofu in de koelkast tot gebruik.
  7. Klop 4 eieren los in een mengkom en voeg hier 1 theelepel garam masala en peper en zout aan toe. Roer het ei goed door.
  8. Draai met de BBQ tang de zoete aardappel om.
  9. Vet de skillet in met bakkersspray, giet er een bodempje ei in en leg hier een tortilla wrap op.
  10. Laat het ei stollen, als het ei gestold is draai je het ei met de wrap voorzichtig om en verwarm je de wrap nog even mee.
  11. Haal de kati roll uit de skillet en herhaal stap 9, 10 en 11 tot het eimengsel op is.
  12. Als de zoete aardappel zacht is haal je deze uit de houtskool en pak je deze in met aluminiumfolie. Laat de aardappel 15 minuten in de folie zitten.
  13. Leg nu de tofu boven het indirecte gedeelte van de BBQ.
  14. Snij 5 plakjes komkommer in fijne blokjes en doe in een bakje, voeg hier 3 eetlepels yoghurt aan toe en breng op smaak met peper en zout.
  15. Snij 1/3 van de komkommer af en snij dit stuk in de lengte in vieren.
  16. Verwijder de zaadlijsten en snij de komkommer in repen.
  17. Verwijder de zwarte schil van de zoete aardappel en snij de aardappel in repen.
  18. Als de tofu een krokant korstje heeft kan hij van de BBQ.
  19. Leg een kati roll op een bord of een plank en leg hier 1 reep tofu, 2 reepjes komkommer en 1 reep zoete aardappel op.
  20. Verdeel er een beetje yoghurt komkommer saus over en rol de kati roll op. Zet de rol vast met een prikker.
  21. Herhaal dit tot je alle kati rolls verwerkt hebt.
Gemarineerde en geroosterde tofu .

Maak je liever een ander vegetarisch gerecht? Probeer dan deze eens.

Heb je dit recept gemaakt? Laat mij weten wat je er van vind, en vergeet mij niet te taggen/noemen op Instagram/Facebook.