Krokante sucade met sousvide stoofpeer

Krokante sucade met een fris stamppotje en een stoofpeer.

Voor ik het recept plaats wil ik jullie eerst wat vertellen over de Artola Trunqy, een mooie tafel BBQ die ik laatst mocht ontvangen. Deze tafel BBQ heeft een strak dessin en is makkelijk te verplaatsen. Binnen een handomdraai maak je van de voet de deksel of vice versa. De BBQ is zo gemaakt dat deze op tafel kan blijven staan als je hem gaat gebruiken. Ook heb je de mogelijkheid om te kiezen tussen verschillende warmte bronnen, houtskool of gas. Het rooster is aan 2 kanten te gebruiken, de ene kant als “gewoon” grillrooster en de andere kant bied de mogelijkheid om je spiesen op de daarvoor opstaande randen te leggen. mijn conclusie: het is een mooie en super handige (tafel) BBQ die je makkelijk overal mee naar toe neemt. Het grote voordeel is dat je binnen een handomdraai van de deksel de voet maakt en andersom.

(voorbereiding 15 minuten bereiding 6 uur)

Ingrediënten:

De beef rub die ik gebruikte.

200 gram sucade lappen

GMG beef dry rub

700 ml runderbouillon

3 takjes thijm

3 takjes rozemarijn

3 tenen knoflook

300 gram witte kool (gesneden)

600 gram (kruimige) aardappelen

Roomboter

Melk

Kerriepoeder

4 stoofperen (gieserwildeman)

4 jeneverbessen

2 kruidnagels

0,5 theelepel kaneel

8 eetlepels coebergh

Benodigdheden:

BBQ met deksel en mogelijkheid tot direct en indirect bereiden.

Dutch Oven (gietijzeren pan)

Rookhout (beuk, hickory of een andere sterke smaak)

BBQ handschoen

Sousvide stick

Bereiding:

  1. Schil de stoofperen en doe deze in een vacuüm zak, voeg hier de jeneverbessen, kruidnagels, kaneel en coebergh aan toe. Trek de peren vacuüm en bereid ze ongeveer 1 uur op 70 graden sousvide. (let op het kan per peer verschillen).
  2. Controleer na een uur of de peren gaar zijn, is dit niet? Voeg dan telkens 15 minuten toe tot ze gaar zijn.
  3. Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor een indirecte bereiding op 110/120 graden.
  4. Bestrooi de sucade met de beef rub aan alle kanten.
  5. Als de BBQ op temperatuur is voeg je het rookhout toe en leg je de sucade op de BBQ. Rook het vlees ongeveer een uur.
  6. Haal na een uur het vlees van de BBQ en doe dit in de Dutch Oven. Voeg hier de bouillon, thijm, rozemarijn en knoflook aan toe.
  7. Zet de Dutch Oven terug op de BBQ (op het directe gedeelte).
  8. Gaar de sukade voor 3 tot 4 uur langzaam verder.
  9. Let op dat er vocht in de pan blijft zitten. Voeg indien nodig het vocht bij.
  10. Als de sukade gaar is haal je deze voorzichtig uit de pan en leg je deze in de koelkast.
  11. Maak ondertussen de witte kool kerrie stamppot.
  12. Maak de grill gereed voor een directe bereiding.
  13. Grill de afgekoelde sucade af boven het directe gedeelte van de BBQ tot deze krokant is.
  14. Serveer de krokante sucade met de stamppot en een stoofpeer. (je zou de peer eventueel even op kunnen warmen op de BBQ)

Heb je dit recept gemaakt? Laat mij weten wat je er van vond, en vergeet mij niet te taggen/noemen op Instagram/Facebook.

Sucade tijdens het roken.