Ingrediënten
75 gram Bloem 100 gram Suiker
75 gram Roomboter
75 gram havermout 2 Appels
1 Peer
2 eetlepels Citroensap 2 theelepels Kaneel
1 snuf Zout 1 eetlepel Zonnebloemolie
Benodigdheden:
Gietijzeren skillet
Bekken
Bereiding:
1. Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirect hitte en een temperatuur van 180 graden.
2. Schil de appels en snijd ze in blokjes. Doe de blokjes appel in een kom en voeg hier 25 gram van de suiker, de kaneel en het citroensap aan toe. Meng alles door elkaar en zet even aan de kant.
3. Neem nu een andere mengkom en doe hier de bloem, rest van de suiker, het zout en de boter in. Meng de ingrediënten met je handen door elkaar, tot er een kruimeldeeg is ontstaan.
4. Neem nu de skillet (of een andere schaal of vorm met een diameter van ongeveer 27 cm) en vet deze in met de zonnebloemolie. Verdeel hierna de appelblokjes over de bodem.
5. Bedek de appel vervolgens het kruimeldeeg over de appel.
6. Is de BBQ op temperatuur? Zet dan de skillet op het (indirecte deel) van het rooster en sluit de BBQ met de deksel Bak de Apple Crumble ongeveer 30 minuutjes. Het kruimeldeeg moet goudbruin en krokant worden.
7. Is de Apple Crumble van de BBQ klaar? Haal hem dan van de BBQ.
Je kunt nu eenvoudig porties uit de skillet opscheppen en eventueel serveren met een bolletje ijs en/of slagroom. Eet smakelijk!