Bacon cannelloni

Heerlijke gevulde bacon cannelloni

(15 minuten voorbereiding 45 minuten bereiden)

Ingrediënten:

2 plakjes bacon per rolletje (vraag je slager ze iets dikker te snijden)

5 zongedroogde tomaten

1,5 theelepel fijn gesneden jalapeno peper

4 eetlepels zuivel spread naturel (stevige roomkaas)

1 teentje knoflook

BBQ rub het liefst zonder zout (bijvoorbeeld deze)

Benodigdheden:

Monolith BBQ

Aluminiumfolie

Bakkersspray of olijfolie

Spuitzak

Een rond handvat van bijvoorbeeld een garde

Keukenmachine

Bereiding:

De bacon op de aluminiumfolie
De bacon cannelloni met Tonyrub
  1. Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor een indirecte bereiding op 120/130 graden.
  2. Maak (holle) rolletjes van het aluminiumfolie door deze om het handvat van de garde te draaien.
  3. Vet het rolletje voorzichtig in.
  4. Wikkel 2 plakken bacon om het rolletje aluminium, laat de bacon elkaar een beetje overlappen.
  5. Bestrooi de bacon rolletjes vervolgens met de rub.
  6. Leg ze op de BBQ en laat de bacon drogen.
  7. Doe ondertussen de zuivel spread, zongedroogde tomaten, knoflook en jalapeno in de keukenmachine en draai tot een gladde massa.
  8. Breng de het roomkaas mengsel op smaak met peper en eventueel een beetje zout. Let wel op met zout omdat de bacon ook zout is.
  9. Is de bacon krokant? Haal de rolletjes dan van de BBQ en laat deze een beetje afkoelen.
  10. Schuif nu voorzichtig de bacon van de aluminiumfolie en laat verder afkoelen.
  11. Doe de zuivel spread in een spuitzak en knip een puntje van de spuitzak af.
  12. Spuit de zuivelspread nu in de bacon rolletjes.
  13. Serveer deze snack direct, anders word de bacon weer slap.
De cannelloni na het drogen en verwijderen van de folie.

Maak je liever iets anders met bacon? Probeer dan deze bacon jam eens.

Heb je dit recept gemaakt? Laat me weten wat je er van vind, en vergeet me niet te taggen/noemen op Facebook/Instagram.