(15 minuten voorbereiding, 6 uur bereiden)
Ingrediƫnten:
12 plakken gerookt ontbijtspek
BBQ saus
2 handjes hazelnoten
2 handjes bacon krokant
honing
Benodigdheden:
Keramische BBQ
Kwast
Kersen of appel rookhout
Bereiding:
- Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor een indirecte bereiding op 100/110 graden.
- Haal de sparerib uit de verpakking en dep deze droog met keukenpapier.
- Verwijder het witte vlies aan de achterkant van de sparerib.
- Bestrooi de sparerib aan beide kanten met de Tonyrub.
- Leg het rookhout in de vuurhaard van de BBQ en leg de sparerib met de vleeskant naar boven op het rooster.
- Rook de sparerib 3 uur.
- Haal de sparerib na 3 uur van de BBQ en leg deze op een vel butcher paper. Besmeer de vleeskant van de sparerib met wat honing en vouw het butcher paper strak dicht.
- Leg de sparerib nu met de vleeskant naar beneden terug op de BBQ.
- Laat de sparerib nu 2 uur garen in de butcher paper.
- Haal na 2 uur de sparerib van de BBQ en haal hem voorzichtig uit de butcher paper.
- Snij tussen ieder botje de sparerib los, zodat je allemaal losse spareribs hebt.
- Wikkel iedere sparerib nu in een plakje spek.
- Leg de Spareribs terug op de BBQ voor 1 uur en smeer ze na 15 minuten voor de eerste keer in met BBQ saus.
- Snij ondertussen de hazelnoot en bacon krokant in kleine stukjes.
- Smeer de spareribs na 15 minuten nog een keer in met BBQ saus.
- Haal de spareribs na 1 uur van de BBQ en besmeer ze voor de laatste keer met BBQ saus.
- Bestrooi de ribs nu wat hazelnoot en bacon krokant.
- Serveer de spareribs op een plank.
Maak je liever spareribs met een oosterse twist? Probeer dan deze spareribs eens.
Heb je dit recept gemaakt? Laat mij weten wat je er van vind, en vergeet mij niet te taggen/noemen op Instagram/Facebook.