(15 minuten voorbereiden, 45 minuten bereiden)

Ingrediënten: (6 personen)
500 gram tomaten
3 stengels bleekselderij
3 tenen knoflook
1 rode peper
1 rode paprika
Zout & peper
2 komkommers
500 ml tomatensap
5 eetlepels BBQ saus + extra voor het serveren
1 gamba per persoon
3 eetlepels aceto balsamico
Benodigdheden:
BBQ met deksel
Ovenschaal
Dunschiller
BBQ handschoenen
Staafmixer

Bereiding:
- Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor een indirecte bereiding op ongeveer 160/180 graden.
- Snij de tomaten in vieren en doe deze in de ovenschaal.
- Was de bleekselderij en schil deze, snij deze vervolgens kleiner voeg toe aan de tomaten.
- Verwijder de zaadjes van de paprika en voeg de paprika toe aan de tomaten en bleekselderij.
- Maak de knoflook schoon en voeg deze ook toe. Snij de rode peper en voeg ook deze toe. (wil je het niet pittig? laat dan de zaadjes van de peper weg)
- Bestrooi het geheel met zout en 2 eetlepels gerookte knoflook.
- Zet de ovenschaal op de BBQ en rooster de groente tot deze helemaal gaar zijn.
- Voeg tegen het einde van het roosteren de aceto balsamico toe.
- Haal de schaal van de BBQ als de bleekselderij gaar is. Laat het geheel 15 minuten afkoelen.
- Snij ondertussen 1 komkommer in grove stukken en voeg deze toe aan de ovenschaal.
- Snij de andere komkommer in blokjes zodat je een tartaar krijgt. Zet deze in de koelkast tot gebruik.
- Doe nu alle ingrediënten uit de ovenschaal in een mengkom en staafmixer alles zo fijn mogelijk.
- Voeg het tomatensap en de BBQ saus toe. Staafmixer het geheel nog even goed.
- Proef de gazpacho en breng op smaak met peper en zout. Zet de gazpacho vervolgens koud tot serveren.
- Bak de gamba’s net voor dat je de gazpacho serveert.
- Doe de gazpacho in een kommetje, voeg de komkommer tartaar toe en een klein beetje BBQ saus.
- Serveer de gamba los bij de gazpacho.
