BBQ gazpacho

(15 minuten voorbereiden, 45 minuten bereiden)

De sinaasappel in deze BBQ saus voegt iets heerlijk fris toe aan de gazpacho.

Ingrediënten: (6 personen)

500 gram tomaten

3 stengels bleekselderij

3 tenen knoflook

1 rode peper

1 rode paprika

Zout & peper

Gerookte knoflook

2 komkommers

500 ml tomatensap

5 eetlepels BBQ saus + extra voor het serveren

1 gamba per persoon

3 eetlepels aceto balsamico

Benodigdheden:

BBQ met deksel

Ovenschaal

Dunschiller

BBQ handschoenen

Staafmixer

Al de gesneden ingrediënten klaar om geroosterd te worden.

Bereiding:

  1. Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor een indirecte bereiding op ongeveer 160/180 graden.
  2. Snij de tomaten in vieren en doe deze in de ovenschaal.
  3. Was de bleekselderij en schil deze, snij deze vervolgens kleiner voeg toe aan de tomaten.
  4. Verwijder de zaadjes van de paprika en voeg de paprika toe aan de tomaten en bleekselderij.
  5. Maak de knoflook schoon en voeg deze ook toe. Snij de rode peper en voeg ook deze toe. (wil je het niet pittig? laat dan de zaadjes van de peper weg)
  6. Bestrooi het geheel met zout en 2 eetlepels gerookte knoflook.
  7. Zet de ovenschaal op de BBQ en rooster de groente tot deze helemaal gaar zijn.
  8. Voeg tegen het einde van het roosteren de aceto balsamico toe.
  9. Haal de schaal van de BBQ als de bleekselderij gaar is. Laat het geheel 15 minuten afkoelen.
  10. Snij ondertussen 1 komkommer in grove stukken en voeg deze toe aan de ovenschaal.
  11. Snij de andere komkommer in blokjes zodat je een tartaar krijgt. Zet deze in de koelkast tot gebruik.
  12. Doe nu alle ingrediënten uit de ovenschaal in een mengkom en staafmixer alles zo fijn mogelijk.
  13. Voeg het tomatensap en de BBQ saus toe. Staafmixer het geheel nog even goed.
  14. Proef de gazpacho en breng op smaak met peper en zout. Zet de gazpacho vervolgens koud tot serveren.
  15. Bak de gamba’s net voor dat je de gazpacho serveert.
  16. Doe de gazpacho in een kommetje, voeg de komkommer tartaar toe en een klein beetje BBQ saus.
  17. Serveer de gamba los bij de gazpacho.
Gazpacho met tartaar van komkommer.