BBQ kaas bacon stengels

Kaas bacon stengels.

(20 minuten voorbereiding, 45 minuten bereiden)

Voor 8 kaasstengels

Ingrediƫnten:

8 witte casino boterhammen

8 plakken ontbijtspek

250 gram kaas aan een stuk (ik gebruikte zelf koud gerookte kaas)

Rib glaze maple bourbon (deze)

BBQ saus naar keuze

Rub naar keuze

Benodigdheden:

BBQ met mogelijkheid tot indirect bereiden

Kwast

Deegroller

Snijplank

Mes

Bereiding:

Kaas bacon stengels | ChefsBBQTable
Stengels klaar om op de bbq te gaan.
Kaas bacon stengels | ChefsBBQTable
Boterhammen met glaze en kaas.
  1. Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor een indirecte bereiding op 150/160 graden.
  2. Snij de korstjes van de boterhammen. (gooi de korstjes niet weg, maak hier croutons van)
  3. Rol met de deegroller over de botterhammen zodat deze zo dun mogelijk worden.
  4. Snij de kaas in reepjes en snij deze tot ze de zelfde lengte hebben als de boterhammen. Zodat ze mooi binnen het brood blijven.
  5. Besmeer de boterhammen met de maple bourbon glaze.
  6. Leg de kaas op het besmeerde brood en rol het brood zo strak mogelijk op. Doe dit bij alle boterhammen.
  7. Wikkel de boterham rolletjes in een plakje ontbijtspek.
  8. Bestrooi eventueel de rolletjes nog met je favoriete rub.
  9. Leg de rolletjes op de BBQ.
  10. Draai na ongeveer 10 tot 15 minuten de rolletjes om.
  11. Besmeer na nog eens 10 minuten de rolletjes met BBQ saus aan alle kanten.
  12. Controleer na ongeveer 10 minuten of de BBQ saus gekarameliseerd is, als dit het geval is haal je ze van de BBQ. Is de saus nog niet gekarameliseerd controleer dan nog eens na 5 minuten.
  13. Serveer de BBQ kaas bacon stengels met wat extra BBQ saus of wat extra maple bourbon glaze. Eet smakelijk!
Kaas bacon stengels | ChefsBBQTable
Stengels op de bbq.

Maak je liever een andere snack? Probeer dan deze krokante kipvingers eens.

Heb je dit recept gemaakt? Laat mij weten wat je er van vind, en vergeet mij niet te taggen/noemen op Instagram/Facebook.