BBQ macarons

Een heerlijk koekje om de een geslaagde BBQ af te sluiten

(15 minuten voorbereiding 60 minuten bereiding)

Ingrediƫnten:

Banketbakkersroom:

1 vanille stokje

500 ml melk

150 gram suiker

4 eidooiers

2 eetlepels bloem

Koekjes:

2 eieren

200 gram suiker

180 gram bloem

Optioneel 3 theelepels zoete rub (Ik gebruikte deze)

Benodigdheden:

Monolith BBQ met mogelijkheid tot direct en indirect bereiden.

Pizza steen

Gietijzeren pan

Bakpapier

Keukenmachine

Garde

Spuitzak (heb je die niet pak een dan boterhamzakje en knip daar een hoekje af)

Bereiding:

Het koekjes beslag op de pizzasteen
Zo zien de koekjes er uit als ze klaar zijn
  1. Steek de BBQ aan en maak deze gereed met de half direct en half indirecte opstelling. En laat deze tot een temperatuur van 150 graden komen.
  2. Zet de gietijzeren pan boven het indirecte gedeelte van de BBQ en laat deze mee warm worden.
  3. Halveer het vanille stokje in de lengte en schraap het merg eruit.
  4. Breng in de gietijzeren pan de melk met het vanille merg en stokje en de helft van de suiker aan de kook. (wissel af tussen direct en indirect)
  5. Roer de eidooiers met de rest van suiker los en roer de bloem erdoor.
  6. Meng een scheutje warme melk door het eimengsel en schenk terug in de pan. Roer het geheel goed door.
  7. Breng de banketbakkersroom aan de kook en laat boven het indirecte gedeelte 3 minuten garen.
  8. Giet de banketbakkersroom in een schaal en dek deze af met plasticfolie, zet de schaal in de koelkast en laat deze goed afkoelen.
  9. Maak nu de BBQ gereed voor indirecte bereiding op 180 graden, en leg de pizzasteen op het rooster.
  10. Doe voor de koekjes de 2 eieren en de suiker in de keukenmachine of in een bekken en klop dit 10 minuten tot een luchtige substantie.
  11. Schep/spatel nu de bloem en eventueel de rub er door.
  12. Knip nu bakpapier ter grote van de pizzasteen.
  13. Schep met een theelepel hoopjes op het bakpapier (let op dat je er genoeg ruimte tussenlaat, de koekjes lopen iets uit)
  14. Leg het bakpapier met het beslag op de pizzasteen en bak de koekjes ongeveer 10 tot 12 minuten. De koekjes moeten aan de onderkant hard zijn.
  15. Haal het bakpapier van de pizzasteen en haal voorzichtig de koekjes er af.
  16. Leg nu weer nieuw beslag op het bakpapier en herhaal dit tot je beslag op is.
  17. Zijn alle koekjes gebakken en is je banketbakkersroom goed koud kunnen de koekjes afgemaakt worden.
  18. Schep de banketbakkersroom in een spuitzak en spuit een laagje op de platte kant van het koekjes, leg een ander koekje met de platte kant bovenop de banketbakkersroom. Doe dit tot alle koekjes gevuld zijn.
  19. Heb je er maar een paar nodig? Bewaar dan de banketbakkersroom in de koelkast en de koekjes in een afgesloten bak. Maak de koekjes a la minute af.
De koekjes gevuld met de banketbakkersroom.

Heb je dit recept gemaakt? Laat me weten wat je er van vond, en vergeet me vooral niet te taggen/noemen op Instagram/Facebook