(15 minuten voorbereiding, 45 minuten bereiden)
Ingrediƫnten:
1 kleine bloemkool
1 witte ui
1,5 theelepel komijnpoeder
1,5 theelepel korianderpoeder
1 eetlepel zout
1 chilipeper
2 eetlepels Thairub
2 tenen knoflook
350 milliliter kokosmelk
1 paprika
375 gram tofu
2 eetlepels olijfolie
1 flinke hand geraspte kaas
Peper en zout
Benodigdheden:
BBQ met deksel
Dutch Oven
Gietijzeren skillet
BBQ handschoen
Keukenmachine
Spiesen
Bereiding:
- Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor een directe bereiding op 160 graden.
- Zet de Dutch Oven op de BBQ zodat deze op kan warmen terwijl de BBQ op temperatuur komt.
- Maak de ui en knoflook schoon en snij deze in grove stukken.
- Snij ook de chili peper in grove stukken.
- Doe de ui, chili peper en knoflook in de keukenmachine en voeg hier de komijnpoeder, korianderpoeder, Thairub en zout aan toe.
- Voeg vervolgens de olijfolie toe en draai alle ingrediƫnten tot een currypasta.
- Maak ondertussen de bloemkool schoon en snij de bloemkool in gelijke roosjes.
- Als de BBQ op temperatuur is schep je de currypasta in de Dutch Oven en fruit je de pasta ongeveer 5 minuten aan.
- Voeg na 5 minuten de bloemkool roosjes toe en roer het geheel voorzichtig door.
- Voeg nu de kokosmelk toe en roer het geheel rustig door.
- Gaar de bloemkool tot deze beetgaar is.
- Snij ondertussen de tofu in gelijke blokjes en bestrooi rondom met Thairub.
- Snij de paprika in reepjes en voeg deze toe aan de bloemkoolcurry.
- Als de bloemkool beetgaar is breng je hem eventueel hoger op smaak met peper en zout en haal je de Dutch Oven van de BBQ en schep je de bloemkoolcurry in een gietijzeren skillet.
- Bestrooi de bloemkoolcurry met geraspte kaas zodat alles is bedekt met kaas.
- Zet de skillet op de BBQ zodat de kaas kan smelten, gril ondertussen ook de tofu spiesen rondom aan.
- Serveer de bloemkoolcurry met de gegrilde tofu spiesen.
Heb je dit recept gemaakt? Laat mij weten wat je er van vind, en vergeet mij niet te taggen/noemen op Instagram/Facebook.
Maak je liever iets met vis? Probeer dan deze fish & chips van de BBQ eens.