Chicken and waffles

20 minuten voorbereiding 20 minuten bereiden.

Het recept is voor ongeveer 5 a 6 wafels (pas hier ook de hoeveelheid kip op aan) Wil je krokante kip? Paneer de kippendij dan voor stap 8 in los geklopt ei en daarna in gekruimelde nacho’s.

Chicken and waffles van de BBQ.

Ingrediƫnten:

Kippendij

2 theelepels all purpose rub

190 gram bloem

1,5 tl bakpoeder

1 ei

190 ml melk

3 eetlepels olie

Ahorn siroop

BBQ saus

Benodigdheden:

BBQ met deksel

Gietijzeren wafelijzer

BBQ handschoen

Lepel

Mengkom

Garde

Bereiding:

  1. Steek de BBQ aan en laat deze warm worden. (de temperatuur rond de 150 graden direct)
  2. Rub de kippendijen met de all purpose rub en zet deze even in de koelkast.
  3. Meng nu voor het wafelbeslag de bloem, bakpoeder, all purpose rub goed.
  4. Meng het ei met de melk en voeg dit toe aan de droge ingrediƫnten.
  5. Meng alles goed door elkaar zodat je een glad beslag hebt (zonder klontjes).
  6. Zet het beslag even de koelkast.
  7. Leg het wafelijzer op de BBQ en laat deze goed heet worden.
  8. Haal nu de kip uit de koelkast en leg deze op de BBQ. Gril de kip gaar door goed te draaien.
  9. Bak ondertussen de wafels door een flinke lepel beslag in het wafelijzer te doen.
  10. Verdeel het beslag goed over het wafelijzer.
  11. Draai het wafelijzer na ongeveer 2 minuten om.
  12. Hou ondertussen de kip in de gaten dat deze niet verbrand.
  13. Haal met een lepel of vork de wafel uit het wafelijzer als deze gaar en mooi bruin is.
  14. Ga door met wafels bakken tot het beslag op is.
  15. Serveer de kippendij tussen 2 wafels en giet er een beetje BBQ saus en ahornsiroop op.
De kippendij met gekruimelde nacho’s.
Een mooie luchtige wafel.