20 minuten voorbereiding 20 minuten bereiden.
Het recept is voor ongeveer 5 a 6 wafels (pas hier ook de hoeveelheid kip op aan) Wil je krokante kip? Paneer de kippendij dan voor stap 8 in los geklopt ei en daarna in gekruimelde nacho’s.
Ingrediƫnten:
Kippendij
2 theelepels all purpose rub
190 gram bloem
1,5 tl bakpoeder
1 ei
190 ml melk
3 eetlepels olie
Ahorn siroop
BBQ saus
Benodigdheden:
BBQ met deksel
BBQ handschoen
Lepel
Mengkom
Garde
Bereiding:
- Steek de BBQ aan en laat deze warm worden. (de temperatuur rond de 150 graden direct)
- Rub de kippendijen met de all purpose rub en zet deze even in de koelkast.
- Meng nu voor het wafelbeslag de bloem, bakpoeder, all purpose rub goed.
- Meng het ei met de melk en voeg dit toe aan de droge ingrediƫnten.
- Meng alles goed door elkaar zodat je een glad beslag hebt (zonder klontjes).
- Zet het beslag even de koelkast.
- Leg het wafelijzer op de BBQ en laat deze goed heet worden.
- Haal nu de kip uit de koelkast en leg deze op de BBQ. Gril de kip gaar door goed te draaien.
- Bak ondertussen de wafels door een flinke lepel beslag in het wafelijzer te doen.
- Verdeel het beslag goed over het wafelijzer.
- Draai het wafelijzer na ongeveer 2 minuten om.
- Hou ondertussen de kip in de gaten dat deze niet verbrand.
- Haal met een lepel of vork de wafel uit het wafelijzer als deze gaar en mooi bruin is.
- Ga door met wafels bakken tot het beslag op is.
- Serveer de kippendij tussen 2 wafels en giet er een beetje BBQ saus en ahornsiroop op.