Chipotle bacon jam

(10 minuten voorbereiding 40 minuten bereiden)

Een burger met o.a. de bacon jam als topping.

Ingrediënten:

120 gram bacon (ontbijtspek)

1 witte ui

3 eetlepels worcestersaus

3 eetlepels witte wijnazijn

10 eetlepels water

2 eetlepels suiker

3 eetlepels chipotle BBQ saus

Benodigdheden:

BBQ met deksel

Skillet (gietijzeren pan)

Keukenpapier

BBQ handschoen

Houten lepel

Staafmixer of keukenmachine

Alle ingrediënten zijn gemengd en moeten nu langzaam inkoken tot een jam.

Bereiding:

  1. Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor een directe en indirecte bereiding op 150/170 graden.
  2. Zet je skillet gelijk boven het indirecte gedeelte zodat deze goed warm kan worden.
  3. Snij ondertussen de bacon in blokjes, en doe deze al in de skillet.
  4. Snipper ondertussen een ui.
  5. Bak de bacon krokant in de skillet. Zodra de bacon krokant is schep je deze uit de skillet en leg je deze op het keukenpapier.
  6. Doe nu de gesnipperde ui in de skillet. Bak de ui glazig in het vet wat nog in de pan zit van de bacon.
  7. Als de ui glazig is voeg je het water, witte wijnzijn, worcestersaus en suiker toe. Meng alles goed met de uien.
  8. Na 10/15 minuten voeg je de chipotle BBQ saus toe. En roer je het geheel goed door.
  9. Laat alles rustig inkoken en voeg de krokante bacon toe.
  10. Laat alles nog 5 minuten rustig koken (let op dat het niet verbrand, voeg anders nog wat water toe).
  11. Haal de skillet van de BBQ en schep het bacon uien mengsel in een bak of keuken machine.
  12. Pureer het geheel, niet helemaal glad er mogen best wat stukjes in zitten.
  13. De bacon jam is heerlijk op een hamburger of hotdog. Of op een broodje kaas 😉
Zo ziet de jam er uit als deze gepureerd en klaar is.