(10 minuten voorbereiding 40 minuten bereiden)

Ingrediënten:
120 gram bacon (ontbijtspek)
1 witte ui
3 eetlepels worcestersaus
3 eetlepels witte wijnazijn
10 eetlepels water
2 eetlepels suiker
3 eetlepels chipotle BBQ saus
Benodigdheden:
BBQ met deksel
Skillet (gietijzeren pan)
Keukenpapier
BBQ handschoen
Houten lepel
Staafmixer of keukenmachine

Bereiding:
- Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor een directe en indirecte bereiding op 150/170 graden.
- Zet je skillet gelijk boven het indirecte gedeelte zodat deze goed warm kan worden.
- Snij ondertussen de bacon in blokjes, en doe deze al in de skillet.
- Snipper ondertussen een ui.
- Bak de bacon krokant in de skillet. Zodra de bacon krokant is schep je deze uit de skillet en leg je deze op het keukenpapier.
- Doe nu de gesnipperde ui in de skillet. Bak de ui glazig in het vet wat nog in de pan zit van de bacon.
- Als de ui glazig is voeg je het water, witte wijnzijn, worcestersaus en suiker toe. Meng alles goed met de uien.
- Na 10/15 minuten voeg je de chipotle BBQ saus toe. En roer je het geheel goed door.
- Laat alles rustig inkoken en voeg de krokante bacon toe.
- Laat alles nog 5 minuten rustig koken (let op dat het niet verbrand, voeg anders nog wat water toe).
- Haal de skillet van de BBQ en schep het bacon uien mengsel in een bak of keuken machine.
- Pureer het geheel, niet helemaal glad er mogen best wat stukjes in zitten.
- De bacon jam is heerlijk op een hamburger of hotdog. Of op een broodje kaas 😉
