
Ingrediƫnten voor 2 club sandwiches
Voor de mango chutney:
150 gram mango in blokjes
20 gram suiker
80 gram water
25 gram appelciderazijn
1 mespuntje chilipoeder
Voor de sandwich:
150 gram kippendij
2 plakken bacon per sandwich
honing
Olijfolie
Peper, zout en knoflookpoeder
3 boterhammen (zonder korst) per sandwich
1 eetlepel mayonaise
1 eetlepel BBQ saus
1 handje ijsbergsla
Benodigdheden:
Monolith BBQ
Voedsel kwast
bakpapier
Bereiding:


- Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor een indirecte bereiding op 110/120 graden.
- Besprenkel de kippendij met olijfolie en bestrooi met peper, zout en knoflookpoeder.
- Leg de kippendijen op de BBQ en voeg de beuken pellets toe via het rook toevoer systeem.
- Doe alle ingrediƫnten voor de mango chutney in een pan en breng dit zachtjes aan de kook.
- Laat de chutney zachtjes inkoken tot het vocht bijna helemaal is verdampt.
- Laat de chutney afkoelen in de koelkast tot gebruik.
- Temperatuur de kippendij na ongeveer 45 minuten. Als de kippendij een kerntemperatuur heeft van 72 graden mag deze van de BBQ.
- Pak de kippendij in in aluminiumfolie en laat ongeveer 15 minuten rusten.
- Haal na 15 minuten de kippendij uit de folie en pluk de kip tot pulled chicken.
- Maak de kip aan met een beetje BBQ saus.
- Smeer de bacon in met een beetje honing en leg deze op een bakpapiertje op de BBQ.
- Haal de bacon na ongeveer 10 minuten (als deze krokant is) van de BBQ.
- Toast de boterhammen op het rooster of in een skillet tot deze aan beide kanten krokant is.
- Maak de ijsbergsla aan met de mayonaise.
- Leg op 1 boterham wat aangemaakte sla met daarop wat pulled chicken.
- Leg op de 2e boterham wat mango chutney met daarop 2 plakken bacon.
- Leg de boterham met chutney en bacon op de boterham met kip en sla, snij de sandwich nu schuin door.
- Serveer de sandwich met bijvoorbeeld wat augurk of ingelegde groentes.
Maak je liever iets anders met kippendij? Wat dacht je van deze chicken and waffles van de BBQ?
Heb je dit recept gemaakt? Laat me weten wat je er van vind, en vergeet me niet te taggen/noemen op Instagram/Facebook.