
(10 minuten voorbereiden, 1,5 uur bereiden)
Ingrediƫnten:
Voor de curry bloemkoolsoep
250 gram kippendij
300 gram bloemkool
1 theelepel sereh poeder
1 theelepel kurkuma
1 theelepel korianderpoeder
1 theelepel komijnpoeder
1 witte ui
Garam masala
2 eetlepels Thairub
400 milliliter kokosmelk
1 liter kippenbouillon
Olijfolie
Peper en zout
Voor het flatbread:
160 gram bloem
150 gram Griekse yoghurt
1,5 / 2 theelepels bakpoeder
Benodigdheden:
Monolith BBQ
Dutch Oven
BBQ handschoen ik gebruik al jaren deze.
Gietijzeren skillet
Mengkom
Blender of staafmixer
Keukenmachine
Bereiding:


- Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor een directe en indirecte bereiding op 150/160 graden.
- Zet de Dutch Oven boven het directe gedeelte van de BBQ zodat deze mee op kan warmen.
- Maak de ui schoon en snij deze in grove stukken.
- Doe de ui in de keukenmachine en voeg hier de sereh, kurkuma, koriander, komijn en 4 eetlepels olijfolie aan toe.
- Mix het geheel tot een zo glad mogelijke curry pasta.
- Kruid de kippendijen met garam masala.
- Leg de kippendijen boven het indirecte gedeelte van de BBQ. Gaar de kippendijen tot een kerntemperatuur van 75 graden.
- Maak nu de bloemkool schoon en snij deze in grove stukken.
- Doe een scheutje olie in de Dutch Oven en laat deze heet worden.
- Als de olie heet is schep je de curry pasta in de Dutch Oven en bak de pasta aan. Blijf goed roeren anders verbrand de pasta.
- Voeg na ongeveer 5 minuten de bloemkool toe en bak deze voor 10 minuten mee.
- Voeg nu de kokosmelk en de kippenbouillon toe en roer goed door.
- Laat de soep koken tot de bloemkool helemaal gaar/zacht is.
- Voeg 2 eetlepels Thairub toe als de bloemkool zacht is.
- Als de kippendij gaar is haal je deze van de BBQ en laat je deze iets afkoelen.
- Meng ondertussen de bloem, bakpoeder en Griekse yoghurt tot een deegje.
- Pak het deeg in met plasticfolie en laat op het aanrecht rusten.
- Haal de Dutch Oven van de BBQ en schep de soep in de blender.
- Blender de soep tot deze helemaal glad is. Giet de soep terug in de Dutch Oven.
- Zet de gietijzeren skillet nu boven het directe gedeelte van de BBQ en laat deze warm worden.
- Trek de kippendijen uit elkaar tot pulled chicken.
- Verdeel het deeg in 4 gelijke delen en rol dun uit met een deegroller.
- Bak het flatbread per 2 aan in de skillet, draai het flatbread na ongeveer 2 minuutjes om. Als de buitenkant hard is haal je het flatbread uit de skillet en leg je ze boven het indirecte gedeelte van de BBQ om verder te garen. Smeer beide kanten van het flatbread in met olijfolie.
- Bak ondertussen de andere 2 flatbreads en leg deze ook boven het indirecte gedeelte.
- Haal doe de pulled chicken in de hete skillet en verwarm deze kort.
- Zet de Dutch Oven terug op de BBQ om de soep nog even te verwarmen. Breng indien nodig de soep nog op smaak met peper en zout.
- Schep de soep in een kom en leg hier wat pulled chicken op.
- Serveer de soep met het flatbread.
Heb je dit recept gemaakt? Laat mij weten wat je er van vind, en vergeet mij niet te taggen/noemen op Instagram/Facebook.
Maak je liever een andere soep op de BBQ? Probeer dan zeker deze pompoensoep eens.