
(20 minuten voorbereiding, 45 minuten bereiden)
Ingrediƫnten:
100 gram amandelmeel
100 gram fijne kristalsuiker
2 eieren
100 gram ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
4 plakken bladerdeeg
1 appel
Rasp van 1 citroen
1 hand pecannoten
Benodigdheden:
Monolith BBQ
Keukenmachine
Bakpapier
Deegroller
Slagersfolie (niet plakkende plasticfolie)
Bereiding:

- Doe de amandelmeel en suiker in de kom van keukenmachine en meng deze op de laagste stand.
- Voeg de eieren toe en mix verder op de laagste stand tot de eieren zijn opgenomen.
- Voeg nu de boter toe en mix ook deze op de laagste stand tot deze is opgenomen.
- Rasp de citroen en voeg de rasp toe aan de frangipane.
- Haal de frangipane uit de mengkom en doe deze in een bakje, zet het bakje in de koelkast tot gebruik.
- Steek nu de BBQ aan en maak deze gereed voor een indirecte bereiding op 160/170 graden.
- Haal de bladerdeeg uit de vriezer en laat deze ontdooien.
- Leg het bladerdeeg in een vierkant waarbij de plakken elkaar net overlappen.
- Leg slagersfolie op de het bladerdeeg en rol er met de deegroller overheen. Zorg dat de 4 losse plakken 1 grote plak worden.
- Knip het bakpapier op maat zodat het in de skillet past en dat de randen ook bedekt worden. Leg het bakpapier in de skillet.
- Leg het bladerdeeg in de skillet en prik er met een vork gaatjes in. (zo voorkom je dat het bladerdeeg heel erg omhoog komt.
- Snij nu de appel in 4 stukken en verwijder het klokkenhuis.
- Vervolgens snij je de stukken appel in dunne plakjes.
- Schep de frangipane op het bladerdeeg en verdeel het gelijkmatig.
- Steek de gesneden appel plakjes in de frangipane, zorg dat overal appel zit.
- Hak nu de pecannoten wat fijner en verdeel deze over de appel en frangipane.
- Zet de skillet in de BBQ en gaar de taart ongeveer 40 a 45 minuten.
- De taart is goed als de frangipane goudbruin is, en als een prikker er schoon uit komt.
- Haal de taart met het bakpapier uit de skillet en laat 15 minuten afkoelen.
- Snij de taart in punten en serveer er bijvoorbeeld een bolletje karamel ijs bij.

Maak je liever een ander taartje of dessert? Probeer dan deze appel pie eens.
Heb je dit recept gemaakt? Laat mij weten wat je er van vind, en vergeet mij niet te taggen/noemen op Instagram/Facebook.