Ham kaas chicken strips

(10 minuten voorbereiding 30 minuten bereiden)

Een heerlijke snack bij de borrel.

Ingrediënten:

4 kippendijen

3 theelepels cajun kruiden (ik gebruikte deze)

1 (klein) zakje ham kaas chips

2 eetlepels mayonaise

1 eetlepel honing mosterdsaus

1 eetlepel chipotle BBQ saus

Benodigdheden:

BBQ met mogelijkheid tot indirect bereiden

Keukenmachine

Mengkom

Bereiding:

De cajun kruiden die ik gebruikt heb.
  1. Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor een indirecte bereiding op 180 graden.
  2. Snij de kippendijen in repen en kruid ze met de cajun kruiden.
  3. Knijp de ham kaas chips zo fijn mogelijk.
  4. Bestrooi de gekruide kip met de ham kaas chips en druk goed aan.
  5. Leg de kip reepjes op de BBQ en draai ze na ongeveer 15 minuten om.
  6. Meng ondertussen in de keukenmachine de mayonaise, honing mosters en chipotle saus tot een gladde saus. Schep de saus in een bakje.
  7. Als de kip gaar is (74 graden) haal je deze er af en serveer je de chicken strips met de saus bij een heerlijke borrel 😉
Draai de strips na 15 minuten om, zo worden beide kanten krokant.

Heb je dit recept gemaakt? Vergeet me niet te taggen/noemen op Instagram/Facebook.