(10 minuten voorbereiding 30 minuten bereiden)
Ingrediënten:
4 kippendijen
3 theelepels cajun kruiden (ik gebruikte deze)
1 (klein) zakje ham kaas chips
2 eetlepels mayonaise
1 eetlepel honing mosterdsaus
1 eetlepel chipotle BBQ saus
Benodigdheden:
BBQ met mogelijkheid tot indirect bereiden
Keukenmachine
Mengkom
Bereiding:
- Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor een indirecte bereiding op 180 graden.
- Snij de kippendijen in repen en kruid ze met de cajun kruiden.
- Knijp de ham kaas chips zo fijn mogelijk.
- Bestrooi de gekruide kip met de ham kaas chips en druk goed aan.
- Leg de kip reepjes op de BBQ en draai ze na ongeveer 15 minuten om.
- Meng ondertussen in de keukenmachine de mayonaise, honing mosters en chipotle saus tot een gladde saus. Schep de saus in een bakje.
- Als de kip gaar is (74 graden) haal je deze er af en serveer je de chicken strips met de saus bij een heerlijke borrel 😉
Heb je dit recept gemaakt? Vergeet me niet te taggen/noemen op Instagram/Facebook.