Inside skirt steak met citrus salsa

Een lekker zomers broodje.

15 minuten voorbereiding, 30 minuten marineren, 30 minuten bereiden)

Ingrediƫnten:

350 gram inside skirt steak

1 citroen

1 limoen

2 sinaasappels

3 tenen knoflook

2 theelepels tabasco

3 eetlepels olijfolie

Chilipoeder naar smaak

Zout

Flatbread:

100 gram Griekse Yoghurt

100 gram Zelfrijzend Bakmeel

1 theelepel Bakpoeder

1 theelepel Grof Zeezout

Benodigdheden:

BBQ met gietijzeren rooster en mogelijkheid tot direct en indirect bereiden.

Gietijzeren skillet (steelpan)

Rasp

Thermometer

Deegroller

Mengkom

aluminiumfolie

Plasticfolie

Bereiding:

Flatbread en inside skirt steak | ChefsBBQTable
Steak grillen en brood afbakken.
Inside skirt steak met limoen | ChefsBBQTable
Het marineren van de inside skirt.
  1. Doe de skirt steak in een kommetje en voeg hier de rasp van de limoen en een scheutje olie aan toe.
  2. Wrijf de skirt steak goed in met de limoenrasp. Zet de steak nu in de koelkast tot gebruik.
  3. Steek nu de BBQ aan en maak deze gereed voor direct en indirect bereiden. Boven het directe gedeelte mag het gietijzeren rooster.
  4. Verwarm de BBQ tot een temperatuur van 180 graden.
  5. Pak de knoflook in met aluminiumfolie en leg deze boven het indirecte gedeelte van de BBQ.
  6. Meng nu voor het flatbread alle ingrediƫnten en kneed dit tot een deeg.
  7. Pak het deeg in met plasticfolie en leg 15 minuten weg om te laten rusten.
  8. Zet de skillet boven het indirecte gedeelte van de BBQ zodat deze op kan warmen.
  9. Haal de knoflook van de BBQ en pers de gepofte knoflook uit op een snijplank.
  10. Verwijder nu de schil van de limoen, citroen en sinaasappels, en snij de partjes voorzichtig uit met een mes.
  11. Snij de partjes in kleine stukjes.
  12. Doe de stukjes in een kommetje en knijp het vocht uit het overgebleven fruit uit boven het kommetje.
  13. Voeg de tabasco en olie toe en roer goed door.
  14. Snij indien nodig de knoflook fijn en voeg deze toe aan de salsa.
  15. Breng de salsa op smaak met chilipoeder en zout.
  16. Zet de salsa in de koelkast.
  17. Verdeel nu het deeg voor het flatbread in 4 gelijke stukken en rol deze uit tot deze de dikte van een 2 euro munt heeft.
  18. Bak het flatbread een voor een in de skillet tot deze aan beide kanten goudbruin is.
  19. Haal de steak uit de koelkast en snij deze met de draad mee in stukken die net zo groot zijn als het flatbread.
  20. Gril de steaks op het gietijzeren rooster tot een kerntemperatuur van 48 graden.
  21. Haal de steaks van de BBQ en laat deze rusten onder los aluminiumfolie.
  22. Zet nu de schuiven van de BBQ dicht en verwarm het flatbread nog even kort boven het indirecte gedeelte van de BBQ.
  23. Snij na ongeveer 12 minuten rusten de steaks haaks op de draad in dunne plakjes.
  24. Leg de plakjes op het flatbread en verdeel de citrus salsa over de broodjes.

Heb je dit recept gemaakt? Laat mij weten wat je er van vind, en vergeet mij niet te taggen/noemen op Instagram/Facebook.

Maak je liever een steak sandwich met kalfsvlees? Probeer dan deze vealy cheese steak eens.