
(15 minuten voorbereiding, 5 uur bereiden)
Ingrediënten:
150 gram rijst
500 gram ossenstaart
Naked Gun Powder (rub)
10 gamba’s gepeld
1 blik tomaten blokjes (400 gram)
1 liter kippenbouillon
Peper & zout
Olijfolie
Benodigdheden:
BBQ met mogelijkheid tot indirect bereiden
Skillet (gietijzeren pan)
Butcher paper
Beuken rookhout
BBQ handschoen
Bereiding:


- Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor een indirecte bereiding op 110 graden.
- Bestrooi de ossenstaart met de Naked Gun Powder.
- Leg de ossenstaart op de BBQ en voeg het beuken rookhout toe.
- Rook de ossenstaart 2 uur, pak de ossenstaart daarna in met butcher paper en gaar de ossenstaart nog minimaal 2 uur in de butcher paper.
- Kijk na 2 uur of de ossenstaart zacht is, is dit niet het geval gaar de ossenstaart dan verder en kijk ieder half uur of deze gaar is.
- Verwarm ondertussen de skillet op de BBQ.
- Haal de ossenstaart van de BBQ als deze gaar is en laat iets afkoelen.
- Maak ondertussen de kippenbouillon.
- Snij de 3 chorizo worsten in de lengte door en vervolgens in dunne plakjes.
- Doe een scheutje olie in de skillet en bak hier de plakjes worst in.
- Als de worst is gebakken haal je deze uit de skillet en bak je de gamba’s.
- Als de gamba’s gaar zijn haal je deze uit de skillet en doe je de rijst er in.
- Bak de rijst 5 minuten aan, blijf goed roeren zodat de rijst niet verbrand.
- Voeg na 5 minuten de gehakte tomaten toe en roer goed door.
- Voeg nu kippenbouillon toe tot de rijst net onder staat.
- Roer iedere 5 minuten de rijst door. En voeg telkens wat kippenbouillon toe als deze opgenomen is door de rijst.
- Proef na 15 minuten of de rijst gaar is.
- Pluk ondertussen het vlees van de ossenstaart.
- Als de rijst gaar is voeg je de worst, ossenstaart en gamba’s toe aan de rijst.
- Breng het gehaal op smaak met peper en zout en serveer de jamabalya.
Maak je liever iets met risotto? Probeer dan dit recept eens.
Heb je dit recept gemaakt? Laat mij weten wat je er van vind, en vergeet mij niet te taggen/noemen op Instagram/Facebook.