Kaas uienbrood

Een heerlijk vers gebakken brood.

Kaas uienbrood uit de skillet

(voorbereiding 2 uur bereiding 30 minuten)

Ingrediƫnten:

500 gram bloem

7 gram droge gist (1 zakje)

320 gram water, lauwwarm

10 gram zout

3 rode uien

3 handen emmentaler kaas (geraspt)

1,5 takje rozemarijn

2 tenen zwarte knoflook (geperst)

olijfolie

Benodigdheden:

BBQ met deksel en de mogelijkheid om indirect te bereiden

BBQ handschoen

Gietijzeren skillet

Bakpapier

Bereiding:

  • Meng de bloem, gist en het water door elkaar en kneed 15 minuten tot een soepel deeg.
  • Voeg na 5 minuten het zout toe.
  • Vet een kom in met olie en doe hier het deeg in. Dek de kom af en laat deze een uur rijzen op een warme plek (kamertemperatuur).
  • Snij ondertussen de rode uien in halve ringen (zo dun mogelijk), hak de rozemarijn en pers de zwarte knoflook.
  • Meng alles met 2 eetlepels olijfolie. Zet in de koelkast tot gebruik.
  • Vet je werkplek een beetje in en stort het gerezen deeg hier op.
  • Druk de lucht uit je deeg, en maak er een gladde bal van.
  • Dek het deeg weer af met folie of met een vochtige doek en laat voor 20 minuten liggen.
  • Leg een vel bakpapier in de skillet.
  • Na 20 minuten leg je de deegbal in de met bakpapier beklede skillet en smeer de bovenkant in met olie.
  • Bedek het deeg met plasticfolie en laat nog eens 30 minuten rijzen.
Het kaas uienbrood voor het bakken.
  • Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor een indirecte bereiden op 200 graden.
  • Na 30 minuten haal je de folie van de skillet en druk je met je duim kuiltjes in het deeg.
  • Bestrooi het deeg met het uien, knoflook, rozemarijn mengsel. Bestrooi vervolgens met de geraspte emmentalerkaas.
  • Bak het brood ongeveer 30 minuten op BBQ.
  • Laat na het bakken het brood ongeveer 10 minuten in de skillet afkoelen.
Het eindresultaat van een vers kaas uienbrood.