Kaas uienbrood uit de skillet
(voorbereiding 2 uur bereiding 30 minuten)
Ingrediƫnten:
500 gram bloem
7 gram droge gist (1 zakje)
320 gram water, lauwwarm
10 gram zout
3 rode uien
3 handen emmentaler kaas (geraspt)
1,5 takje rozemarijn
2 tenen zwarte knoflook (geperst)
olijfolie
Benodigdheden:
BBQ met deksel en de mogelijkheid om indirect te bereiden
BBQ handschoen
Bakpapier
Bereiding:
- Meng de bloem, gist en het water door elkaar en kneed 15 minuten tot een soepel deeg.
- Voeg na 5 minuten het zout toe.
- Vet een kom in met olie en doe hier het deeg in. Dek de kom af en laat deze een uur rijzen op een warme plek (kamertemperatuur).
- Snij ondertussen de rode uien in halve ringen (zo dun mogelijk), hak de rozemarijn en pers de zwarte knoflook.
- Meng alles met 2 eetlepels olijfolie. Zet in de koelkast tot gebruik.
- Vet je werkplek een beetje in en stort het gerezen deeg hier op.
- Druk de lucht uit je deeg, en maak er een gladde bal van.
- Dek het deeg weer af met folie of met een vochtige doek en laat voor 20 minuten liggen.
- Leg een vel bakpapier in de skillet.
- Na 20 minuten leg je de deegbal in de met bakpapier beklede skillet en smeer de bovenkant in met olie.
- Bedek het deeg met plasticfolie en laat nog eens 30 minuten rijzen.
- Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor een indirecte bereiden op 200 graden.
- Na 30 minuten haal je de folie van de skillet en druk je met je duim kuiltjes in het deeg.
- Bestrooi het deeg met het uien, knoflook, rozemarijn mengsel. Bestrooi vervolgens met de geraspte emmentalerkaas.
- Bak het brood ongeveer 30 minuten op BBQ.
- Laat na het bakken het brood ongeveer 10 minuten in de skillet afkoelen.