Kabeljauw op zeekraal

Kabeljauw gegaard op zeekraal.

(15 minuten voorbereiding, 45 minuten bereiding)

Ingrediënten:

100 gram zeekraal

2 kabeljauwfilets

2 tomaten

1 kleine witte ui

1 handje walnoten

1 handje pompoenpitten

0,5 theelepel rub el hanout

Peper & zout

Benodigdheden:

Monolith BBQ

Cederhouten plankje

Mengkom

BBQ handschoen

Thermometer

Gietijzeren skillet

Bereiding:

De rub el hanout geeft een verassende smaak aan de salsa.
De afgespoelde zeekraal op het vochtige plankje.
  1. Leg het cederhouten plankje voor ongeveer 30 minuten onder water.
  2. Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor een indirecte bereiding op 150 graden.
  3. Zet de skillet op de BBQ en laat deze heet worden.
  4. Als de skillet heet is rooster dan de pompoenpitten en walnoten ongeveer 5 minuten. Schud regelmatig met de skillet.
  5. Doe de pompoenpitten en walnoten in een bakje tot gebruik.
  6. Haal het cederhouten plankje uit het water en dep deze een beetje droog.
  7. Spoel de zeekraal af onder koud stromend water en leg deze op het plankje.
  8. Leg de kabeljauw op de zeekraal en bestrooi deze met peper en zout.
  9. Leg de kabeljauw op de BBQ.
  10. Snij ondertussen de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes. Maak de ui schoon en snij deze in tweeën.
  11. Snij de tomaat en ui in kleine blokjes en doe deze in een bakje.
  12. Hak ondertussen de walnoten en pompoenpitten wat fijner en laat deze op de snijplank liggen.
  13. Breng de tomaten en uien blokjes op smaak met peper en zout en de rub el hanout.
  14. Als de kabeljauw een kerntemperatuur van 48/50 graden heeft bereikt mag deze van de BBQ.
  15. Meng op het laatste moment de walnoten en pompoenpitten door de tomaten blokjes. (zo zorg je er voor dat je een bite hebt in de salsa)
  16. Verdeel de tomaten noten salsa over de kabeljauw en serveer de kabeljauw op het cederhouten plankje.
  17. De zeekraal is ook gegaard op de BBQ dus deze kan je gewoon mee opeten.

Maak je liever een ander gerecht met kabeljauw? Probeer deze ook eens?

Heb je dit recept gemaakt? Laat me weten wat je er van vind, en vergeet mij niet te taggen/noemen op Instagram/Facebook