Ingrediƫnten:
Kip drumsticks
Paprikapoeder (gerookt)
Knoflook
Kerriepoeder
Kurkuma
Yoghurt
courget
Zout
Chilipoeder of flakes
Pittige saus
Benodigdheden:
Een mengkom of ziplock zak
BBQ handschoen
Bereiding:
- Doe de yoghurt in de mengkom en voeg hier naar smaak knoflook, kerrie, kurkuma, paprika, chili, pittige saus en zout aan toe.
- Zorg dat je het yoghurt mengsel wat hoger op smaak brengt.
- Voeg de kip toe aan het yoghurt mengsel en zorg dat de kip aan alle kanten goed bedekt is met de marinade.
- Zet de kip in de koelkast en laat 30 tot 45 minuten marineren. (het liefst langer)
- Steek ondertussen de BBQ aan en maak deze gereed voor directe en indirecte bereiding.
- Haal de kip uit de koelkast.
- Gril de kip eerst om en om boven het directe gedeelte van de BBQ.
- Laat de kip verder garen boven het indirecte gedeelte.
- Als de kip een kerntemperatuur van 70/72 graden heeft mag deze van de BBQ.
- Server de kip met bijvoorbeeld couscous of bulgur.