Kip gemarineerd in yoghurt

Ingrediƫnten:

Kip drumsticks

Paprikapoeder (gerookt)

Knoflook

Kerriepoeder

Kurkuma

Yoghurt

courget

Zout

Chilipoeder of flakes

Pittige saus

Benodigdheden:

Een mengkom of ziplock zak

BBQ handschoen

Bereiding:

  1. Doe de yoghurt in de mengkom en voeg hier naar smaak knoflook, kerrie, kurkuma, paprika, chili, pittige saus en zout aan toe.
  2. Zorg dat je het yoghurt mengsel wat hoger op smaak brengt.
  3. Voeg de kip toe aan het yoghurt mengsel en zorg dat de kip aan alle kanten goed bedekt is met de marinade.
  4. Zet de kip in de koelkast en laat 30 tot 45 minuten marineren. (het liefst langer)
  5. Steek ondertussen de BBQ aan en maak deze gereed voor directe en indirecte bereiding.
  6. Haal de kip uit de koelkast.
  7. Gril de kip eerst om en om boven het directe gedeelte van de BBQ.
  8. Laat de kip verder garen boven het indirecte gedeelte.
  9. Als de kip een kerntemperatuur van 70/72 graden heeft mag deze van de BBQ.
  10. Server de kip met bijvoorbeeld couscous of bulgur.