Kruidig stoofvlees

Een Dutch Oven gevuld met stoofvlees.

(15 minuten voorbereiden, 5 uur bereiden)

Ingrediƫnten:

500 gram stooflappen

1 witte ui

1,5 theelepel knoflookpoeder

1 theelepel mosterdpoeder

1 theelepel korianderpoeder

1,5 theelepel komijnpoeder

1 theelepel kerriepoeder

1 theelepel kurkuma

0,5 theelepel chilipoeder (als je van pittig houd voeg je meer chili toe)

2 theelepels zout

1 liter (kokend) water

1 bouillonblok rund

Olijfolie

0,5 komkommer

Zachte puntjes (broodjes)

Zoetzure ui:

1 rode ui

5 eetlepels suiker

5 eetlepels water

5 eetlepels azijn

Benodigdheden:

Keukenmachine

Keramische BBQ

Dutch oven

BBQ handschoen

Bereiding:

Het aanfruiten van de boemboe.
  1. Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor directe bereiding op 160 graden.
  2. Zet de Dutch oven gelijk op de BBQ zodat deze mee kan opwarmen.
  3. Maak de witte ui schoon en snij deze in grove stukken.
  4. Doe de ui in de keukenmachine voeg hier de droge specerijen en 1 eetlepel olijfolie aan toe.
  5. Draai de ui met specerijen zo fijn mogelijk. Je hebt nu je eigen boemboe gemaakt.
  6. Snij de stooflappen in blokjes.
  7. Als de Dutch oven warm is doe je hier een scheutje olijfolie in en fruit je de boemboe aan. Blijf goed roeren zodat de boemboe niet verbrand.
  8. Voeg na 5 minuten het gesneden vlees toe en roer alles goed door.
  9. Bak het vlees 10 minuten aan zodat deze aan alle kanten bruin is.
  10. Voeg na 10 minuten 1 liter water en het bouillon blokje toe en roer alles goed door.
  11. Laat het geheel zachtjes stoven.
  12. Controleer ieder half uur of er nog genoeg vocht in de pan zit, is dat niet het geval? Voeg dan een beetje water toe. Het mag niet droog koken.
  13. Maak ondertussen een zoetzuur door 5 eetlepels suiker, 5 eetlepels water en 5 eetlepels azijn zachtjes te laten koken tot de suiker is opgelost.
  14. Maak de rode ui schoon en snij deze in dunne halve ringen.
  15. Voeg de gesneden rode ui toe aan de zoetzuur. Het vocht mag nog warm zijn.
  16. Zet de zoetzure ui in de koelkast tot gebruik.
  17. Blijf het stoofvlees controleren tot deze uit elkaar valt.
  18. Haal het stoofvlees van de BBQ als het uit elkaar valt.
  19. Proef het vlees en breng deze op smaak met zout als dat nodig is.
  20. Snij de komkommer in plakjes.
  21. Snij witte zachte puntjes (broodjes) open en beleg deze met het stoofvlees.
  22. Leg op het vlees wat zoetzure ui en plakjes komkommer.
Stoofvlees klaar.

Maak je liever iets met kip? Probeer dan deze pulled chicken eens.

Heb je dit recept gemaakt? Laat mij weten wat je er van vind, en vergeet mij niet te taggen/noemen op Instagram/Facebook.