Pastasaus met gegrilde kip

Een skillet met verse pastasaus en gegrilde kip

(15 minuten voorbereiding 45 minuten bereiden)

Ingrediƫnten:

4 kippendijen

2 winterpenen

1 rode ui

150 gram champignons

1 (klein) potje tomaten puree

1 pak tomatenblokjes van c.a. 400 gram

3 verse tomaten

2 tenen knoflook

Rub na keuze (ik gebruikte Kraken van De Vliegende Hollander)

Olijfolie

Peper & zout

Parmezaanse kaas

Benodigdheden:

BBQ met deksel en mogelijkheid tot direct en indirect bereiden.

Gietijzeren skillet

BBQ handschoen (ik gebruik altijd deze)

BBQ tang

Lepel of spatel

Rasp

Bereiding:

Alle losse ingrediƫnten.
De kippendijen met de rub die ik heb gebruikt.
  1. Steek de BBQ aan en maak deze gereed op een temperatuur van 150 graden, met een directe en indirecte zone.
  2. Zet de skillet tijdens het opwarmen van de BBQ gelijk in de BBQ zo kan deze mee warm worden.
  3. Schil de winterpeen en snij deze in blokjes, doe dit ook met de ui en snij de champignons in vieren.
  4. Snij de tomaten in stukjes en verder de harde groene stukjes.
  5. Maak de knoflook schoon en snij deze zo klein mogelijk.
  6. Rub de kippendijen in met de gewenste rub.
  7. Zet de skillet boven het directe gedeelte van de BBQ en giet er een scheutje olie in.
  8. Leg de kippendijen boven het indirecte gedeelte.
  9. Als de olie warm is doe je de ui en knoflook in de skillet en bak je deze aan.
  10. Voeg daarna de wortel toe en bak deze even mee.
  11. Voeg nu de verse tomatenblokjes, tomatenblokjes uit pak en de puree toe.
  12. Roer alles goed door en laat zachtjes koken/pruttelen.
  13. Voeg na 15 minuten de champignons toe en roer deze goed door de saus.
  14. Breng de saus op smaak met peper en zout.
  15. Als de saus de gewenste dikte heeft bereikt kan deze van de BBQ.
  16. Kook ondertussen de gewenste pasta.
  17. Verplaats de kippendijen van het indirecte gedeelte naar het directe gedeelte en gril ze nog even tot ze een kerntemperatuur hebben van minimaal 70 graden.
  18. Als de kip gaar is leg je deze op de saus en rasp je er nog wat Parmezaanse kaas over.
  19. Serveer de saus en de kip met de gekookte pasta.
Het eindresultaat met spaghetti.

Sluit na iedere handeling het deksel van je BBQ.

Heb je dit recept gemaakt? Laat me weten wat je er van vind en vergeet me niet te taggen/noemen op Instagram/Facebook.