Poussin met geroosterde groentes en krieltjes

Je serveert de poussin gemakkelijk op een plankje met de groente er onder.

(30 minuten voorbereiden 90 minuten bereiden)

Dit recept is voor 2 personen.

Ingrediƫnten:

1 Poussin kip (piepkuiken) Ik haalde mijn poussin hier.

1 bos bospenen met groen er aan

500 gram krieltjes met schil

150 gram cherry tomaten

4 takjes thijm

4 takjes rozemarijn

6 tenen knoflook

Peper & zout

Chicken rub (ik gebruikte deze)

Hardcore Jaws

Limoen olie

Olijfolie

Benodigdheden:

BBQ met mogelijkheid tot indirect bereiden.

Grill verhoger.

Cederhouten plankje.

Ovenschaal of aluminium bak.

BBQ handschoenen

Bereiding:

De lekker frisse rub die ik gebruikt heb.
  1. Zet een pan water op het fornuis met zout en breng deze aan de kook.
  2. Snij het grootste groene gedeelte van de bospenen. (laat een klein stukje zitten)
  3. Schil de bospenen, als er hele dikke tussen zitten snij je deze in de lengte door.
  4. Als het water kookt blancheer je de bospenen voor ongeveer 3 minuten. Giet ze daarna af en spoel ze koud.
  5. Steek nu de BBQ aan en maak deze gereed voor een indirecte bereiding op 160/170 graden.
  6. Leg het cederhouten plankje onderwater.
  7. Snij de krieltjes doormidden en doe deze in een ovenschaal of aluminium bak.
  8. Doe hier ook de bospenen bij.
  9. Maak 6 tenen knoflook schoon en snij deze door, doe deze bij de krieltjes en penen.
  10. Voeg de thijm en rozemarijn toe en besprenkel het geheel met olijfolie en peper en zout.
  11. Meng alles goed zodat alle groente en aardappel met olie geraakt zijn.
  12. Besprenkel nu je poussin met limoen olie en zorg dat overal olie zit.
  13. Bestrooi de poussin eerst met de chicken rub helemaal rondom.
  14. Doe daarna het zelfde met hardcore jaws.
  15. Leg de poussin op het cederhouten plankje.
  16. Als de BBQ op temperatuur is leg je de schaal met groente en aardappel op het onderste rooster van de BBQ, leg het cederhouten plankje met de poussin op de grill verhoger. Zo lopen de sappen en het gesmolten vet van de poussin op je groente en aardappel.
  17. Gaar de poussin tot een kerntemperatuur van 70/72 graden.
  18. De groente en aardappel zullen ongeveer tegelijkertijd gaar zijn.
  19. Voeg 5 minuten voordat alles klaar is de cherry tomaten toe aan de groente en aardappel.
  20. Serveer de groente en aardappel op een plankje met daar bovenop de poussin.
Ik heb mijn hogere grillrooster gebruikt om de kip op te garen en de groente er onder te roosteren.

Heb je dit recept gemaakt? Laat me weten wat je er van vond! Vergeet me niet te noemen/taggen op Instagram/Facebook.