Saté ajam

saté ajam met nasi

Ongeveer 6 stokjes

Ingrediënten:

500 gram kippendij

5 eetlepels sojasaus

3 eetlepels ketjap

1 theelepel miso pasta

1 theelepel sesam olie

1,5 theelepel 5 spices

1 theelepel curry poeder moglai

1 theelepel pink devil

Benodigdheden:

Spiesjes

Mengkom

Garde

BBQ met mogelijkheid om indirect garen

Kernthermometer

Bereiding:

  1. Meng alle ingrediënten (behalve de kippendij) tot een marinade.
  2. Snij de kip in gelijke stukjes en leg deze in de marinade. Zorg er voor dat alle kip geraakt word door de marinade.
  3. Zet de kip afgedekt minimaal 30 minuten in de koelkast.
  4. Steek ondertussen de BBQ aan en maak deze gereed voor een indirecte bereiding op 150 graden.
  5. Maak de spiesjes en zorg er voor dat ze allemaal ongeveer even dik zijn. (zo zorg je er voor dat ze te gelijk gaar zijn)
  6. Gaar de spiesjes tot een kerntemperatuur van 72 graden of hoger.
  7. Serveer de spiesjes met bijvoorbeeld noodles of nasi.

Heb je dit recept gemaakt? Vergeet mij niet te taggen op Instagram en Facebook.

Ik gaar mijn saté altijd om te voorkomen dat de marinade verbrand.