Ongeveer 6 stokjes
Ingrediënten:
500 gram kippendij
5 eetlepels sojasaus
3 eetlepels ketjap
1 theelepel miso pasta
1 theelepel sesam olie
1,5 theelepel 5 spices
1 theelepel curry poeder moglai
1 theelepel pink devil
Benodigdheden:
Spiesjes
Mengkom
Garde
BBQ met mogelijkheid om indirect garen
Kernthermometer
Bereiding:
- Meng alle ingrediënten (behalve de kippendij) tot een marinade.
- Snij de kip in gelijke stukjes en leg deze in de marinade. Zorg er voor dat alle kip geraakt word door de marinade.
- Zet de kip afgedekt minimaal 30 minuten in de koelkast.
- Steek ondertussen de BBQ aan en maak deze gereed voor een indirecte bereiding op 150 graden.
- Maak de spiesjes en zorg er voor dat ze allemaal ongeveer even dik zijn. (zo zorg je er voor dat ze te gelijk gaar zijn)
- Gaar de spiesjes tot een kerntemperatuur van 72 graden of hoger.
- Serveer de spiesjes met bijvoorbeeld noodles of nasi.
Heb je dit recept gemaakt? Vergeet mij niet te taggen op Instagram en Facebook.