Scarydilla’s

Een scarydilla met pittig gehakt.

(10 minuten voorbereiding, 45 minuten bereiden)

Ingrediënten:

4 oranje wraps

175 gram rund gehakt

1 rode peper

1 rode ui

140 gram mais (uitgelekt)

200 gram kidneybonen (uitgelekt)

4 eetlepels BBQ saus ( ik gebruikte deze)

Geraspte kaas

Spicy green

Peper & zout

Olijfolie

Benodigdheden:

Monolith BBQ

Pizzasteen

Gietijzeren skillet

Bakpapier

BBQ handschoen

Bereiding:

Scarydilla op de pizzasteen.
Skillet met gehakt en geroosterde pepers.
  1. Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor een indirecte bereiding op 160 graden.
  2. Zet de skillet op de BBQ zodat deze mee op kan warmen. Leg ook de rode peper op de BBQ zodat deze geroosterd word.
  3. Snij de rode ui in halve ringen, giet de mais en kidneybonen af en spoel de kidneybonen af onder koud stromens water.
  4. Doe een scheutje olie in de skillet en bak hier de uien in aan.
  5. Voeg het gehakt toe en bak dit rul.
  6. Haal de rode peper van de BBQ en snij deze zo fijn mogelijk. Wil je het niet te pittig maken verwijder dan de zaadjes.
  7. Voeg de peper, mais en kidneybonen toe aan het gehakt en roer goed door.
  8. Voeg de BBQ saus toe en breng het gehakt mengsel op smaak met peper en zout. Wil je het wat pittiger maken voeg dan wat chilipoeder toe.
  9. Haal de skillet van de BBQ en leg de pizzasteen er op.
  10. Verwarm de BBQ nu tot een temperatuur van 190 graden.
  11. Snij nu 2 wraps in de vorm van een pompoen.
  12. Leg een hele wrap op een stuk bakpapier en beleg deze met een laagje gehakt.
  13. Bestrooi het gehakt met geraspte kaas en dek dit af met de “pompoen” wrap.
  14. Leg de wraps op de pizzasteen en bak tot de kaas gesmolten is en de wrap iets krokanter is.
  15. Haal de wraps van de pizzasteen en leg op een bord. Besprenkel eventueel nog met wat extra BBQ saus.
Scarydilla met saus.

Ga je liever met wild aan de slag? Probeer dan dit recept eens.

Heb je dit recept gemaakt? Laat mij weten wat je er van vind, en vergeet mij niet te taggen/noemen op Facebook/Instagram.