Steak salade

Een lekkere salade voor een zomerse dag.

(10 minuten voorbereiding, 45 minuten bereiden)

Dit recept is voor ongeveer 4 salades.

Ingrediƫnten:

500 gram chuck eye steak

1 flesje aceto balsamico glaze

250 gram cherry tomaten

1 zakje gemengde sla

1 zakje rucola sla

1 bosje groene asperges

No Mercy rub

Olijfolie

Peper & zout

Stokbrood

Benodigdheden:

Keramische BBQ

Gietijzeren rooster

Multi level cooking systeem

Gietijzeren skillet

thermometer

Bereiding:

Steak op de grill.
De indeling van de BBQ.
  1. Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor een directe en indirecte bereiding op 160 graden. Leg het gietijzeren rooster boven het directe gedeelte van de BBQ.
  2. Bestrooi de chuck eye steak aan alle kanten met de No Mercy rub.
  3. Leg de chuck eye steak boven het indirecte gedeelte van de BBQ, en steek de thermometer in het midden van de steak. Stel de thermometer in op een kerntemperatuur van 46 graden.
  4. Zet de skillet boven het indirecte gedeelte van de BBQ.
  5. Snij de harde onderkant van de groene asperges en besprenkel de asperges met wat olijfolie.
  6. Gril de groene asperges op het gietijzeren rooster. Blijf goed draaien zodat ze niet verbranden.
  7. Als de asperges beetgaar zijn haal je ze van de BBQ.
  8. Verwijder de groene kroontjes van de tomaatjes, en doe de tomaatjes in de hete skillet.
  9. Rooster de tomaatjes ongeveer 5 a 10 minuten tot de schil open barst.
  10. Haal de tomaatjes van de BBQ en doe deze in een bakje, besprenkel de hete tomaatjes met de aceto glaze en roer voorzichtig door zodat overal aceto zit.
  11. Breng de tomaatjes op smaak met peper en zout.
  12. Als de chuck eye steak een kerntemperatuur van 46 graden heeft haal je deze van de BBQ en laat je deze rusten. (het rusten hoeft niet onder aluminiumfolie)
  13. Verhoog de temperatuur van de BBQ nu naar 200  graden.
  14. Snij ondertussen wat plakjes van het stokbrood en rooster deze boven het indirecte gedeelte van de BBQ tot het brood krokant is.
  15. Als de steak ongeveer 15 minuten gerust heeft gril je hem nog kort op het gietijzeren rooster. Blijf de steak goed draaien om te voorkomen dat de rub verbrand.
  16. Leg de asperges nog even boven het indirecte gedeelte om op te warmen.
  17. Haal de steak en de asperges van de BBQ.
  18. Doe wat sla in een bordje en besprenkel deze met olie en breng op smaak met peper en zout.
  19. Snij de asperges in stukjes en leg deze op de sla. Verdeel ook de tomaatjes over de salades.
  20. Snij de chuck eye steak haaks op de draad in dunne plakjes en bestrooi de plakjes met wat grof zout.
  21. Verdeel het vlees over de salades, en maak de salades af met wat aceto balsamico glaze en de krokante stokbroodjes.

Heb je dit recept gemaakt? Laat mij weten wat je er van vind, en vergeet mij niet te taggen/noemen op Instagram/Facebook.

Maak je liever iets anders met een mooie steak? Probeer dan deze inside skirt steak eens.