Ingrediënten:
500 gram rundergehakt
4 theelepels rub
2 theelepels worchestersaus
6 gamba’s
Bereiding:
- Steek de BBQ aan en zorg voor een directe en indirecte zone. Heb je een kamado zorg dan dat het hitte schild er in zit.
- Doe je gehakt in een mengkom en voeg hier de rub, worchestersaus en het ei aan toe.
- Meng alles goed door.
- Snij de gamba’s in kleine stukjes en voeg deze toe aan je gehakt mengsel. Meng de stukjes gamba’s er goed door.
- Verdeel het gehakt nu en gelijke porties.
- Vorm de hamburgers met handen of in een burgerpress.
- Leg de hamburgers op het directe gedeelte van de BBQ.
- Grill de burgers om en om even aan en plaats ze daarna op het indirecte gedeelde van de BBQ.
- Laat de burgers garen tot een kerntemperatuur van 52 graden. Of verder als je ze doorbakken wil.
- Als de burgers bijna gaar zijn kun je je broodjes even grillen boven het directe gedeelte van de BBQ ( let op dat ze niet verbranden )
- Serveer de burgers met wat sla en een limoen mayonaise
- Eet smakelijk!