Surf&Turf burger

Ingrediënten:

500 gram rundergehakt

4 theelepels rub

2 theelepels worchestersaus

6 gamba’s

Bereiding:

  1. Steek de BBQ aan en zorg voor een directe en indirecte zone. Heb je een kamado zorg dan dat het hitte schild er in zit.
  2. Doe  je gehakt in een mengkom en voeg hier de rub, worchestersaus en het ei aan toe.
  3. Meng alles goed door.
  4. Snij de gamba’s in kleine stukjes en voeg deze toe aan je gehakt mengsel. Meng de stukjes gamba’s er goed door.
  5. Verdeel het gehakt nu en gelijke porties.
  6. Vorm de hamburgers met handen of in een burgerpress.
  7. Leg de hamburgers op het directe gedeelte van de BBQ.
  8. Grill de burgers om en om even aan en plaats ze daarna op het indirecte gedeelde van de BBQ.
  9. Laat de burgers garen tot een kerntemperatuur van 52 graden. Of verder als je ze doorbakken wil.
  10. Als de burgers bijna gaar zijn kun je je broodjes even grillen boven het directe gedeelte van de BBQ ( let op dat ze niet verbranden )
  11. Serveer de burgers met wat sla en een limoen mayonaise
  12. Eet smakelijk!