T-bone met paddenstoelen truffel chimichurri

Een mooie T-bone steak met paddenstoelen chimichurri

(30 minuten voorbereiding 30 minuten bereiding)

Ingrediƫnten:

1 T-bone steak

300 gram paddenstoelen (ik gebruikte 150 gram oesterzwam en 150 gram kastanje champignons)

1 sjalot

1 teen knoflook (1 grote of 2 kleine)

30 gram krul peterselie

4 takjes dragon

2 takjes rozemarijn

5 eetlepels truffelolie (ik gebruikte deze)

4 eetlepels witte wijnazijn

10 eetlepels olijfolie

S.P.G naar smaak (ik gebruikte die van Fyrespices) (salt.peper.garlic)

Benodigdheden:

BBQ met deksel

Skillet (gietijzeren pan)

Keukenmachine

BBQ handschoen

Thermometer

Bereiding:

Een bakje vol met de lekkere chimichurri
  1. Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor een directe bereiding op ongeveer 150 graden.
  2. Snij de paddenstoelen in plakjes, maak de knoflook schoon en snij deze fijn.
  3. Zet de skillet op de BBQ en laat deze goed warm worden.
  4. Hak de rozemarijn fijn.
  5. Doe een scheut olie in de skillet en bak hierin de paddenstoelen, knoflook en rozemarijn.
  6. Snipper ondertussen de sjalot, snij de peterselie en de dragon zo fijn mogelijk en doe deze in een bak.
  7. Haal de skillet van de BBQ als de paddenstoelen gaar zijn en laat deze afkoelen.
  8. Haal de T-bone uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen.
  9. Doe de paddenstoelenmix in de keukenmachine met de truffelolie en draai deze fijn. (let op dat je het niet te fijn maakt)
  10. Voeg de paddenstoelenmix bij de sjalot, rozemarijn, peterselie en dragon. En meng alles goed door elkaar.
  11. Voeg nu de witte wijnazijn en olijfolie toe en meng alles goed door.
  12. Breng het geheel op smaak met de S.P.G.
  13. Smeer de T-bone in met olijfolie en grill deze op de BBQ.
  14. Als de T-bone een kerntemperatuur van 48/50 graden heeft bereikt haal deze er af en laat je deze rusten onder los aluminiumfolie.
  15. Snij het vlees van het bot en trancheer in plakken.
  16. Bestrooi het vlees met grof zeezout.
  17. Schep de paddenstoelen chimicurri over de gesneden steak.
De gegrilde T-bone steak

Ik at deze steak met pasta, cherrytomaatjes en geraspte Parmezaanse kaas.

  1. Kook de pasta volgens de verpakking, en spoel deze koud als de pasta gaar is.
  2. Verwijder de groene kroontjes van de tomaatjes.
  3. Doe wat paddenstoelen chimichurri in een pan en bak dit kort aan.
  4. Voeg de tomaatjes toe en pof deze kort.
  5. Doe de pasta bij de chimichurri en tomaatjes en verwarm kort mee (probeer alles goed te mengen).
  6. Serveer de pasta met de T-bone steak.
Deze mooie steak paste maar net op de BBQ

Heb je dit recept gemaakt? Laat me weten wat je er van vind, en vergeet me niet te noemen/taggen op Instagram/Facebook.