
(30 minuten voorbereiding 30 minuten bereiding)
Ingrediƫnten:
1 T-bone steak
300 gram paddenstoelen (ik gebruikte 150 gram oesterzwam en 150 gram kastanje champignons)
1 sjalot
1 teen knoflook (1 grote of 2 kleine)
30 gram krul peterselie
4 takjes dragon
2 takjes rozemarijn
5 eetlepels truffelolie (ik gebruikte deze)
4 eetlepels witte wijnazijn
10 eetlepels olijfolie
S.P.G naar smaak (ik gebruikte die van Fyrespices) (salt.peper.garlic)
Benodigdheden:
BBQ met deksel
Skillet (gietijzeren pan)
Keukenmachine
BBQ handschoen
Thermometer
Bereiding:

- Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor een directe bereiding op ongeveer 150 graden.
- Snij de paddenstoelen in plakjes, maak de knoflook schoon en snij deze fijn.
- Zet de skillet op de BBQ en laat deze goed warm worden.
- Hak de rozemarijn fijn.
- Doe een scheut olie in de skillet en bak hierin de paddenstoelen, knoflook en rozemarijn.
- Snipper ondertussen de sjalot, snij de peterselie en de dragon zo fijn mogelijk en doe deze in een bak.
- Haal de skillet van de BBQ als de paddenstoelen gaar zijn en laat deze afkoelen.
- Haal de T-bone uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen.
- Doe de paddenstoelenmix in de keukenmachine met de truffelolie en draai deze fijn. (let op dat je het niet te fijn maakt)
- Voeg de paddenstoelenmix bij de sjalot, rozemarijn, peterselie en dragon. En meng alles goed door elkaar.
- Voeg nu de witte wijnazijn en olijfolie toe en meng alles goed door.
- Breng het geheel op smaak met de S.P.G.
- Smeer de T-bone in met olijfolie en grill deze op de BBQ.
- Als de T-bone een kerntemperatuur van 48/50 graden heeft bereikt haal deze er af en laat je deze rusten onder los aluminiumfolie.
- Snij het vlees van het bot en trancheer in plakken.
- Bestrooi het vlees met grof zeezout.
- Schep de paddenstoelen chimicurri over de gesneden steak.

Ik at deze steak met pasta, cherrytomaatjes en geraspte Parmezaanse kaas.
- Kook de pasta volgens de verpakking, en spoel deze koud als de pasta gaar is.
- Verwijder de groene kroontjes van de tomaatjes.
- Doe wat paddenstoelen chimichurri in een pan en bak dit kort aan.
- Voeg de tomaatjes toe en pof deze kort.
- Doe de pasta bij de chimichurri en tomaatjes en verwarm kort mee (probeer alles goed te mengen).
- Serveer de pasta met de T-bone steak.

Heb je dit recept gemaakt? Laat me weten wat je er van vind, en vergeet me niet te noemen/taggen op Instagram/Facebook.