Tarte tatin

Een puntje tarte tatin met Griekse yoghurt en honing

(15 minuten voorbereiding 60 minuten bereiden)

Ingrediƫnten:

4 nectarines

2 eetlepels suiker

3 eetlepels honing

2 kleine takjes rozemarijn

2 theelepels aardappelzetmeel (dit zorgt er voor dat het vocht wat van de nectarines komt bind)

30 gram roomboter

4 plakken bladerdeeg

1 handje geroosterde amandelschaafsel

Om af te garneren:

Griekse yoghurt

Honing

Benodigdheden:

Monolith BBQ

Skillet (ik gebruikte een skillet van 25 cm)

Bakpapier

Mengkom

Bakkers spray (of boter om de skillet in te vetten)

BBQ handschoen

deegroller

Bereiding:

De tarte tatin is bijna klaar
De tarte tatin net op de BBQ.
  1. Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor een indirecte bereiding op 160/170 graden.
  2. Haal 4 plakken bladerdeeg uit de vriezer en laat deze ontdooien.
  3. Snij de nectarines in partjes en verwijder de pit.
  4. Doe de partjes in een mengkom en voeg hier de suiker en honing aan toe. Roer alles goed door.
  5. Hak de rozemarijn zo fijn mogelijk en voeg deze toe aan de nectarines. Roer alles nog een keer goed door.
  6. Vet de skillet in en bedek de bodem en de rand met bakpapier.
  7. Doe 2 theelepels aardappelzetmeel bij de nectarines en roer alles goed door.
  8. Doe het nectarine mengsel in de skillet en zorg dat de hele bodem bedekt is.
  9. Snij de roomboter in blokjes en verdeel deze over de nectarines.
  10. Leg de 4 plakken bladerdeeg op een stuk bakpapier en zorg dat ze elkaar overlappen in een groot vierkant.
  11. Leg er een stuk bakpapier bovenop en rol het bladerdeeg met een deegroller uit tot 1 grote plak die in de skillet past.
  12. Leg de bladderdeeg op de nectarines, zorg er voor dat je de randen goed naar beneden drukt.
  13. Zet de skillet op de BBQ en bak de tarte tatin ongeveer 45 tot 60 minuten op de BBQ, tot het bladerdeeg goud bruin en krokant is.
  14. Haal de skillet van de BBQ en laat 10 tot 15 minuten afkoelen.
  15. Leg een bord of een snijplank op de skillet en draai het geheel voorzichtig om. (let op het vocht is nog heet)
  16. Snij de tarte tatin in punten en serveer met een lepel Griekse yoghurt en wat extra honing. Garneer het geheel af met wat amandelschaafsel.

Maak je liever een dessert met aardbeien? Probeer dan deze eens.

Heb je dit recept gemaakt? Laat me weten wat je er van vind, en vergeet mij niet te taggen/noemen op Instagram/Facebook