(10 minuten voorbereiding, 20 minuten bereiden)
Ingrediƫnten:
1 kalf entrecote of ribeye van 150 gram
1 paprika
1 ui
10 champignons
5 radijsjes
2 handjes geraspte kaas
2 afbak broodjes (ik gebruikte kaiserbroodjes)
Grof zeezout (ik gebruikte deze)
BBQ saus
Peper & zout
Olijfolie
Benodigdheden:
Monolith BBQ
Halve gietijzeren rooster
Tang
BBQ handschoen
Aluminiumfolie
Thermometer
Bereiding:
- Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor een directe (met gietijzeren rooster) en indirecte bereiding op 150 graden.
- Snij de radijs en champignons in kwarten, snij de ui in ringen en de paprika in reepjes.
- Zet de skillet boven het directe gedeelte van de BBQ en laat deze goed warm worden.
- Doe een scheutje olie in de skillet en bak hier eerst de ui en de radijs in aan.
- Voeg na 5 minuten de champignons en paprika toe en roer alles goed door. Breng op smaak met peper en zout.
- Haal na 5 minuten de skillet van de BBQ.
- Leg de afbakbroodjes boven het indirecte gedeelte van de BBQ en bak deze tot ze bruin zijn.
- Grill ondertussen de kalf entrecote of ribeye om en om aan op het gietijzeren rooster. (het vlees hoeft alleen maar dicht geschroeid te worden)
- Haal het vlees van de BBQ en laat even rusten onder aluminiumfolie.
- Snij ondertussen de broodjes open en beleg deze met de gebakken groentes.
- Snij het vlees in dunne plakken en verdeel de plakjes over de groentes op de broodjes.
- Bestrooi alle broodjes met wat geraspte kaas en leg de belegde broodjes terug boven het indirecte gedeelte van de BBQ, laat de broodjes liggen tot de kaas gesmolten is.
- Haal de broodjes van de BBQ en besprenkel met wat grof zeezout en wat BBQ saus.
Maak je liever een andere sandwich? Probeer dan deze Cubano eens!
Heb je dit recept gemaakt? laat me weten wat je er van vind, en vergeet me niet te taggen/noemen op Instagram/Facebook.