A5 Wagyu tournedos

A5 Wagyu tournedos | ChefsBBQTable

(30 minuten voorbereiding, 60 minuten bereiding)

Ingrediƫnten:

1/2 spitskool

1 handje shiitake

1 rode ui

200 ml water

2 eetlepels sojasaus

2 eetlepels ketjap

1 eetlepel mirin

85 gr poedersuiker

30 gr sesamzaadjes

30 ml sinaasappelsap

25 gr boter, gesmolten

25 gr bloem

snufje zout

1 theelepel gochujang

Benodigdheden:

BBQ

Gietijzeren skillet

Dutch Oven

BBQ tang

BBQ handschoen

Snijplank

Scherp mes

Bakpapier

Deegroller

Bereiding:

A5 Wagyu tournedos | ChefsBBQTable
A5 Wagyu tournedos | ChefsBBQTable
 1. We beginnen met het maken van het kletskoppenbeslag omdat deze nog op moet stijven in de koelkast. Roer voor het beslag de poedersuiker, sesamzaadjes, sinaasappelsap, gesmolten boter, bloem, snufje zout en de gochujang goed door elkaar. Dek het beslag af met een stukje plasticfolie en laat het beslag minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast.
 2. Snij voor de gestoofde spitskool de spitskool d in zo dun mogelijke reepjes. Snij de shiitake in reepjes. Maak de rode ui schoon en snij deze in halve ringen.
 3. Steek nu de BBQ aan en maak deze gereed voor een directe bereiding op ongeveer 150 graden. Zet de Dutch Oven op het rooster en laat deze langzaam mee opwarmen.
 4. Als de Dutch Oven warm is giet je er een scheutje sesamolie in en laat je deze warm worden.
 5.  Als de olie warm is fruit je eerst de rode ui aan. Als de rode ui glazig is voeg je de gesneden spitskool en shiitake toe en roer je alles goed door. Laat de spitskool 5 minuten stoven.
 6.  Voeg vervolgens het water, ketjap, sojasaus en mirin toe. Roer de spitskool goed door en laat rustig stoven.
 7.  Roer de spitskool iedere 10 minuten even door. Proef na ongeveer 45 minuten of de spitskool gaar is. Als deze nog niet gaar is controleer dan na 15 minuten nog eens.
 8. Haal de Dutch Oven van de BBQ als de spitskool gaar is. Breng de spitskool indien nodig nog op smaak met wat peper en zout. Zet de spitskool weg tot gebruik.
 9. De kletskoppen bakken we in de oven. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 10. Leg een stuk bakpapier op de oven bakplaat. Als de oven heet is schep je met 2 eetlepels een hoopje van het beslag op het bakpapier. Let op dat je voldoende ruimte tussen de kletskoppen houd (deze worden flink groter).
 11. Schuif de bakplaat in de oven en bak de kletskoppen in ongeveer 5 tot 8 minuten goudbruin. Als de kletskoppen goudbruin zijn haal je de bakplaat uit de oven. Laat de kletskoppen ongeveer 2 minuten afkoelen.
 12. Haal ze nu voorzichtig 1 voor 1 van de bakplaat en leg ze over een deegroller. Op deze manier kan je een vorm aan de kletskoppen geven. Laat de kletskoppen volledig afkoelen. Herhaal bovenstaande stappen tot het beslag op is.
 13. Zet de gietijzeren skillet op de BBQ en laat deze goed heet worden. Haal de Wagyu tournedos uit de koelkast en laat deze een beetje op kamertemperatuur komen.
 14. Als de skillet heet is bak je de Wagyu tournedos kort aan, ongeveer 1,5 tot 2 minuten per kant. Haal de Wagyu tournedos uit de skillet en laat deze 3 tot 5 minuten rusten.
 15. Verwarm ondertussen de spitskool.
 16. Leg wat van de gestoofde spitskool in het midden van het bord, trancheer (plakjes snijden) de Wagyu tournedos en bestrooi deze met een beetje van The Boost. Leg de gesneden tournedos op de gestoofde spitskool. Leg als laatste de sesam kletskop op de tournedos.