Wagyu entrecote blokjes met shiitake bouillon

Wagyu entrecote blokjes | ChefsBBQTable

(15 minuten voorbereiding, 45 minuten bereiden)

Ingrediƫnten:

1 pakje Wagyu entrecote blokjes blokjes

1 liter water

1 kippen bouillonblokje

4 eetlepels soyasaus

0,5 theelepel gemberpoeder

0,5 theelepel citroengras poeder

1 mespuntje 5 spice

1 eetlepel mirin

100 gram shiitake

1 plak bladerdeeg

1 ei

Japanse mayonaise

2 eetlepels sesamzaad

Benodigdheden:

BBQ om direct te bereiden

Gietijzeren skillet

BBQ handschoen

1 vel bakpapier

Deegroller

Snijplank

Scherp mes

Bereiding:

Wagyu entrecote blokjes | ChefsBBQTable
Wagyu entrecote blokjes | ChefsBBQTable
 1. Begin met het maken van de shiitake bouillon. Doe 1 liter water in een pan en doe hier het blokje kippenbouillon in. Verwarm het water en los het bouillonblokje op.
 2. Voeg de sojasaus, mirin, gemberpoeder en de citroengras poeder toe aan de bouillon en roer goed door.
 3. Snij de shiitake in dunnen plakjes en doe deze in de bouillon. Breng de bouillon aan de kook en draai vervolgens het vuur uit. De shiitake garen rustig verder in de warme bouillon.
 4. Haal 1 plakje bladerdeeg uit de vriezer en laat deze ontdooien.
 5. Zet een steelpannetje op een laag vuur en doe hier de de sesamzaadjes in. Schud de pan boven het vuur tot de sesamzaadjes iets beginnen te verkleuren. Zodra  de sesamzaadjes beginnen te verkleuren draai je het vuur uit en doe je de sesamzaadjes in een bakje. Klop 1 ei los en zet even aan de kant.
 6. Zet de oven aan op een temperatuur van 180 graden hete lucht. Leg het bakpapier klaar en haal de plasticfolie van het bladerdeeg.
 7. Leg het plakje bladerdeeg op 1 helft van het bakpapier. Klap de andere helft van het bakpapier over het bladerdeeg heen. Rol nu met de deegroller een aantal keer over het bladerdeeg zodat de plak dunner en groter word.
 8. Vouw het bakpapier open en bestrijk het bladerdeeg met de losgeklopte ei. Bestrooi het bladerdeeg vervolgens met wat van de geroosterde sesamzaadjes.
 9. Snij de bladerdeeg nu in 5 repen. Bak het bladerdeeg in de voorverwarmde oven tot deze goudbruin en krokant zijn. Haal de sesam stengels uit de oven leg aan de kant tot gebruik.
 10. Nu is het tijd om de BBQ aan te steken en klaar te maken voor een directe bereiding op 180/200 graden.
 11. Zet de gietijzeren skillet vanaf het begin op de BBQ zodat deze mee op kan warmen.
 12. Als de BBQ op temperatuur is haal je de Wagyu entrecote blokjes uit de koelkast.
 13. Leg de blokjes Wagyu in de skillet en bak deze aan alle kanten goudbruin. Haal de skillet van de BBQ (Gebruik een handschoen om verbranden re voorkomen) en haal de Wagyu blokjes uit de skillet en leg deze op een snijplank om te laten rusten.
 14. Verwarm de shiitake bouillon op een laag vuur.
 15. Snij de gebakken Wagyu blokjes indien nodig even groot.
 16. Schep wat shiitake bouillon in een kommetje en leg de sesam bladerdeeg stengel boven de bouillon. Leg de stengel niet in de bouillon.
 17. Leg nu voorzichtig 3 stukjes Wagyu op de bladerdeeg stengel. Doe een beetje Japanse mayonaise op de Wagyu blokjes en strooi nog wat geroosterde sesamzaadjes over het geheel.