(30 minuten voorbereiding, 60 minuten bereiden)
Ingrediƫnten:
1 bizon entrecote van 250 gram p.p.
100 gram asperges (geschild) p.p.
100 gram suiker
50 milliliter azijn
50 milliliter water
2 takjes tijm
340 gram groene olijven zonder pit
The boost
Peper & zout
Benodigdheden:
BBQ om direct te grillen
Deksel van de Fire Pan
Keuken machine/ cutter
Steelpannetje
Bereiding:
- Zet het steelpannetje op een laag vuur en doe hier de suiker in, laat de suiker langzaam karamelliseren. Roer de suiker niet door!
- Als de karamel goudbruin is blus je deze af met het azijn en water. (let op het eventueel spetteren)
- Hak de tijm zo fijn mogelijk en voeg deze toe aan het karamel mengsel en roer voorzichtig door.
- Laat het karamel mengsel voor 2/3e rustig inkoken.
- Giet de olijven af en doe deze in de keukenmachine/ cutter en draai deze fijn. Doe de gecutterde olijven terug in een zeef en laat goed uitlekken.
- Kook ondertussen de asperges tot dat deze beetgaar zijn en laat deze afkoelen.
- Als het karamel mengsel voor 2/3e is ingekookt zet je het vuur uit en voeg je de olijven toe. Roer alles goed door en doe de olijvenjam in een bakje. Zet de olijvenjam gelijk koud tot gebruik.
- Steek nu de BBQ aan en maak deze gereed voor een directe bereiding op 200 graden, met de deksel van de Fire Pan. Zorg er voor dat de kant met het logo boven is.
- Haal de bizon entrecote uit de verpakking en dep deze droog met een stukje keukenpapier.
- Besprenkel de bizon entrecote met wat olijfolie.
- Gril de bizon entrecote om en om tot een kerntemperatuur van 50 graden.
- Haal de bizon entrecote van de BBQ en laat deze rusten onder los aluminiumfolie.
- Terwijl de entrecote aan het rusten is gril je de asperges even kort op de BBQ, tot deze warm zijn.
- Snij de bizon entrecote in dunne plakken en bestrooi deze met wat peper en The Boost.
- Serveer de asperges met de bizon entrecote en de olijvenjam.
Heb je dit recept gemaakt? Laat mij weten wat je er van vind en vergeet mij niet te taggen/noemen op Instagram/Facebook.
Maak je liever iets anders met asperges? Wat dacht je van deze gekonfijte asperges?