ChimiChurri Chicken (CCC)

Chimichurri chicken | ChefsBBQTable

(10 minuten voorbereiding, 90 minuten bereiding)

Ingredienten:

1 kg kippenvleugels

Kip rub naar keuze (bijvoorbeeld deze)

6 tenen knoflook, fijngehakt

1 rode peper, fijngesneden met zaadjes

1 bos krulpeterselie, zeer fijngehakt

1 bos bladpeterselie, zeer fijngehakt

1 eetlepel grof zeezout

Versgemalen zwarte peper

70 ml rode wijnazijn

160 ml olijfolie

Benodigdheden:

BBQ met mogelijkheid tot indirect bereiden

Mengkom

Snijplank

Mes

Serveerschaal

Thermometer

Kersen rookhout

Bereiding:

Chimichurri chicken | ChefsBBQTable
Chimichurri chicken | ChefsBBQTable
  1. Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor een indirecte bereiding op 130 graden.
  2. Als de BBQ op temperatuur is voeg je het rookhout toe en leg je de kippenvleugels op het rooster.
  3. Gaar de kippenvleugels tot een kerntemperatuur van minimaal 72 graden. (dit duurde bij mij ongeveer 90 minuten)
  4. Snij voor de chimichurri de krul peterselie, blad peterselie, knoflook en rode peper zo fijn mogelijk en doe deze in een mengkom.
  5. Voeg de rode wijnazijn en olie toe aan de gesneden kruiden en breng op smaak met peper en zout. Zet de chimichurri in de koelkast tot gebruik.
  6. Als de kippenvleugels een kerntemperatuur van 72 graden hebben haal je deze van de BBQ en doe je ze in een grote mengkom.
  7. Voeg ongeveer 10 eetlepels chimichurri toe en schud het geheel goed om zodat de chimichurri alle kippenvleugels raakt.
  8. Serveer de chimichurri chicken wings in een grote serveerschaal.

Maak je liever iets anders met kip? Probeer dan deze gegrilde kip met pastasaus eens.

Heb je dit recept gemaakt? Laat mij weten wat je er van vind, en vergeet mij niet te taggen/noemen op Instagram/Facebook.