gekonfijte konijnenbout recept | ChefsBBQTable

Gekonfijte konijnenbout

Voorbereiding 15 minuten, bereiding 2 uur.

Ingrediënten:

3 a 4 pastinaken

Scheutje melk

3 tenen knoflook

3 laurier blaadjes

Klein handje peper korrels

Witte chocolade

Ontbijtkoek

Peper en zout

Benodigdheden:

Monolith BBQ

Fire pot of dutch oven

Blender

Steelpan

Snijplank

Scherp mes

Bereiding:

gekonfijte konijnenbout recept | ChefsBBQTable
gekonfijte konijnenbout recept | ChefsBBQTable
  1. We beginnen met het aansteken van de BBQ en het indelen daarvan. Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor een indirecte bereiding op 100 graden. Zet je Dutch Oven vanaf het begin mee op de BBQ zodat deze mee op kan warmen.
  2. Terwijl de BBQ en de Dutch Oven aan het opwarmen zijn gaan we de konijnbouten vast kruiden met zout. Bestrooi de konijnbouten aan alle kanten met zout, zorg dat alles geraakt is.
  3. Maak de tenen knoflook schoon en snij deze in grove stukken. Leg de peperkorrels, laurier en gesneden knoflook klaar.
  4. Schil de pastinaken en snij ook deze in grove stukken. Snij de ontbijtkoek in dunne plakken.
  5. Als de BBQ en Dutch Oven warm zijn kan de beef tallow in de pan en mag deze rustig smelten. Als de beef tallow gesmolten is leg je de konijnbouten langzaam en voorzichtig in de beef tallow.
  6. Voeg de knoflook, laurier en peperkorrels toe. Laat de konijnenbouten nu 1,5 tot 2 uur konfijten.
  7. Doe de gesneden pastinaak in een steelpan en voeg hier water en een scheut melk aan toe. De melk zorgt er voor dat de pastinaak niet verkleurd. Zorg er voor dat de pastinaak onderstaat.
  8.  Kook de pastinaak helemaal gaar.
  9. Giet als de pastinaak gaar is alles in de blender en draai dit tot een gladde crème. Mocht er te weinig vocht bij zitten kan je altijd een beetje melk toevoegen.
  10. Doe de gladde crème terug in de pan en voeg hier de witte chocolade aan toe. Proef de crème en breng eventueel op smaak met peper en zout.
  11. Terwijl de konijnenbouten langzaam garen kan de gesneden ontbijtkoek naast de Dutch Oven gelegd worden. Droog de Ontbijtkoek op lage temperatuur tot deze krokant is.
  12. Prik met een sate prikker of thermometer in de konijnenbouten om te controleren of het vlees zacht is. Is dit niet het geval controleer je na 15 minuten nog eens tot de gekonfijte konijnenbout zacht is. Als de konijnenbouten zacht zijn haal je ze voorzichtig uit de tallow.
  13. Verwarm de pastinaak creme en verdeel deze over de borden. Leg hier de gekonfijte konijnenbout op en steek als laatste de krokante ontbijtkoek er bij.

Tip:

Zeef de warme beef tallow en zet deze afgesloten in de koelkast, de beef tallow is nog perfect vaker te gebruiken om bijvoorbeeld aardappeltjes in te bakken of iets anders te confijten.