Gerookte carpaccio

Gerookte carpaccio | ChefsBBQTable
Een mooi kerst voorgerecht.

(20 minuten voorbereiding, 60 minuten bereiden, 4 uur bevriezen)

Ingrediënten:

700 gram runderachtermuis

50 gram pijnboompitten

1 pot verse basilicum

1 teen knoflook

4 eetlepels olijfolie

200 gram Parmezaanse kaas

1 plak bladerdeeg voor 2 personen

Peper & zout

Truffel mayonaise

Benodigdheden:

BBQ met mogelijkheid om indirect te bereiden

Pizzasteen

Bakpapier

Keukenmachine

Plasticfolie

Cold smoke generator

Beuken rookmot

Rasp

Spuitzak

Bereiding:

Gerookte carpaccio | ChefsBBQTable
De gerookte achtermuis gevuld met pesto.
Gerookte carpaccio | ChefsBBQTable
Het koud roken van de gevlinderde achtermuis.
  1. Vul de cold smoke generator voor ongeveer 1/3 met rookmot en zet deze in de BBQ. Steek het begin aan zodat deze gaat roken.
  2. Vlinder de achtermuis zodat je meer oppervlakte creëert.
  3. Leg de achtermuis in de BBQ en rook deze ongeveer voor 30 minuten.
  4. Rooster in een pan de pijnboompitten even kort.
  5. Rasp de Parmezaanse kaas en doe deze in een bakje.
  6. Pluk de blaadjes van de basilicum en doe deze in de keukenmachine, voeg hier 1 teen knoflook, 1 handje Parmezaanse kaas, 4 eetlepels olijfolie en peper en zout aan toe. Mix alles tot een stevige pesto.
  7. Proef de pesto en breng eventueel hoger op smaak.
  8. Haal de bladerdeeg uit de vriezer en laat deze ontdooien.
  9. Haal de achtermuis van de BBQ en leg deze op een stuk plasticfolie.
  10. Steek nu de BBQ aan en maak deze gereed voor een bereiding op 180 graden indirect met pizzasteen.
  11. Smeer ondertussen de achtermuis in met de pesto.
  12. Rol de achtermuis zo strak mogelijk op. Rol vervolgens het vlees strak in plasticfolie en leg minimaal 4 uur in de vriezer.
  13. Rol met een deegroller het bladerdeeg uit en snij 1 plak in tweeën.
  14. Leg het bladerdeeg op een stukje bakpapier en bestrooi met wat Parmezaanse kaas.
  15. Leg het bladerdeeg met bakpapier op de pizzasteen en bak het bladerdeeg tot het krokant en gaar is.
  16. Haal het bladerdeeg uit de BBQ en laat deze afkoelen.
  17. Leg een stukje bakpapier op de pizzasteen en strooi hier een dun laagje Parmezaanse kaas op. Bak de Parmezaanse kaas tot deze krokant is. (blijf goed opletten dat de kaas niet verbrand)
  18. Haal de kaas van de BBQ en laat deze afkoelen.
  19. Als de carpaccio goed aangevroren is snij je met een scherp mes zo dun mogelijk plakken.
  20. Leg de plakken carpaccio op het bladerdeeg en breek de Parmezaanse kaas koek in kleine stukjes.
  21. Verdeel wat stukjes Parmezaanse kaas koek over de carpaccio.
  22. Garneer het geheel af met wat truffel mayonaise en pijnboompitten.

Maak je liever iets anders met kerst? Probeer dan deze vitello tonnato eens.

Heb je dit recept gemaakt? Laat mij weten wat je er van vind, en vergeet mij niet te taggen/noemen op Instagram/Facebook.