(15 minuten voorbereiding, 60 minuten bereiding)
Ingrediënten:
1 kalfspicanha van 1 kg
1 citroen
4 takjes tijm
4 takjes rozemarijn
3 tenen knoflook
5 plakken brood
8 eetlepels olijfolie
Peper & zout
200 gram cherry tomaten
Aceto balsamico crème
160 gram tonijn in blik
4 eetlepels mayonaise
Benodigdheden:
Monolith BBQ
rasp
Kwast
Snijplank
Mes
Keukenmachine/ cutter
Thermometer
Bereiding:
- Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor een indirecte bereiding op 140 graden.
- Doe 2 takjes tijm, 2 takjes rozemarijn en 3 tenen knoflook in de keukenmachine en voeg hier 8 eetlepels olijfolie aan toe. Draai het geheel zo fijn mogelijk.
- Snij de kalfspicanha open zodat je meer oppervlakte krijgt.
- Rasp 1 citroen over de opengeklapte picanha.
- Besmeer de binnenkant van de picanha nu met een gedeelte van kruidenolie.
- Bestrooi de binnenkant van de picanha met peper en zout.
- Snij de citroen doormidden en pers het sap bij de overgebleven kruidenolie.
- Rol de kalspicanha zo strak mogelijk op en zorg er voor dat het vet aan de buitenkant zit. Bind de kalfspicanha rollade vast met het slagerstouw.
- Stop 2 takjes tijm en rozemarijn onder het slagerstouw en kruid ook de buitenkant met peper en zout.
- Leg de kalfspicanha rollade op de BBQ en gaar deze tot een kerntemperatuur van 48/50 graden.
- Snij het brood in de gewenste dikte en besmeer de plakken met de overgebleven kruiden/citroenolie.
- Toast de plakken brood bij de kalfspicanha op de BBQ.
- Spoel de keukenmachine af en doe hier de afgegoten tonijn in. Voeg de mayonaise toe en cutter het geheel tot een gladde tonijn mayonaise.
- Breng de tonijn mayonaise op smaak met peper en zout.
- Snij de cherry tomaten doormidden en doe deze in een bakje.
- Voeg 4 eetlepels aceto balsamico creme en 3 eetlepels olijfolie toe aan de gesneden tomaatjes en roer alles goed door.
- Als de kalfspicanha rollade een kerntemperatuur van 48/50 graden heeft bereikt haal je deze van de BBQ en laat je deze 10 minuten rusten onder los aluminiumfolie.
- Beleg ondertussen het getoaste brood met wat van de gemarineerde cherry tomaatjes.
- Snij de kalfspicanha rollade in dunne plakken en leg deze op het getoaste brood.
- Maak het geheel af met een flinke lepel tonijn mayonaise, eet smakelijk!
Maak je liever iets anders met kalfsvlees? Probeer dan deze vitello eens eens.
Heb je dit recept gemaakt? Laat mij weten wat je er van vind en vergeet mij niet te taggen/noemen op Instagram/Facebook.