Lamsrack met tabouleh salade

Lamsrack met tabouleh salade recept | ChefsBBQTable

(30 minuten voorbereiding, 75 minuten bereiden)

Ingrediƫnten:

Lamsrack met vet van 900 gram

1 rode ui

0,5 komkommer

150 gram bulgur

5 radijsjes

1 rode paprika

1 limoen

2 tenen knoflook

100 gram boter

1,5 theelepel ras el hanout (optioneel)

Za’atar

peper & zout

olijfolie

Benodigdheden:

BBQ met mogelijkheid tot indirect bereiden

Snijplank

Scherp mes

Kerntemperatuurmeter

gietijzeren skillet

Mengkom

Aluminiumfolie

Bereiding:

Lamsrack met tabouleh salade recept | ChefsBBQTable
Lamsrack met tabouleh salade recept | ChefsBBQTable
  1. Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor een indirecte bereiding op 130 graden. Kook terwijl de BBQ op temperatuur aan het komen is de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ik heb 1,5 theelepel ras el hanout toegevoegd aan het kookvocht van de bulgur. Als de bulgur gaar is giet je deze af in een zeef en spoel je deze gelijk koud zodat het garing proces stopt. Doe de koude bulgur in een mengkom. Voeg wat olijfolie toe aan de bulgur en roer dit goed door, zo voorkom je dat de bulgur aan elkaar gaat plakken.
  2. Verwijder met een scherp mes voorzichtig het vet en het daar onder liggende zilvervlies van de lamsrack. Kruid de lamsrack met de za’atar en druk deze goed aan. Pak nu de botjes in met stukjes aluminiumfolie zo blijven de botjes mooi van kleur.
  3. Snij de rode ui doormidden en verwijder de schil. Verwijder de boven en onderkant van de radijsjes en snij ook deze doormidden.
  4. Als alles is voorbereid is het tijd om de lamsrack, rode ui en radijs op de BBQ te leggen. Steek een kernthermometer in het midden van de lamsrack en stel deze in op 50 graden. Leg de ui en radijs bij de lamsrack op de BBQ. Controleer na ongeveer 20 minuten of de rode ui en radijs wat zachter zijn. Als dit het geval is mogen ze van de BBQ. Zijn ze nog niet zacht controleer dan na 10 minuten nog eens tot ze zacht zijn.
  5. Terwijl de lamsrack aan het garen is kan de tabouleh salade afgemaakt worden. Snij de halve komkommer in de lengte door en doe dit vervolgens nog een keer. Verwijder de zaadlijsten en snij de komkommer in kleine blokjes. Snij ook de rode paprika in kleine blokjes. Voeg de paprika en komkommer toe aan de bulgur. Snipper de gepofte rode ui en snij de radijsjes in kleinere stukjes, voeg ook deze toe aan de bulgur en roer alles goed door. Voeg nu de rasp en sap van 1 limoen toe aan de tabouleh salade. Breng de salade op smaak met peper en zout.
  6. Haal de lamsrack van de BBQ als deze een kerntemperatuur van 50 graden heeft bereikt. Laat de lamsrack nu 15 minuten rusten. Verhoog ondertussen de temperatuur van de BBQ naar 180 graden en zet de gietijzeren skillet op de BBQ zodat deze warm kan worden. Maak 2 tenen knoflook schoon en snij deze in kleine stukjes.
  7. Als de lamsrack gerust heeft snijden we koteletjes los. Snij met een scherp mes tussen de botjes door. Doe de boter en knoflook in de hete gietijzeren skillet en laat de boter smelten. Bak de lamskoteletjes aan alle kanten even kort aan zodat deze mooi goudbruin zijn. Haal de lamskoteletjes uit de skillet.
  8. Doe de tabouleh salade in een salade bord en leg de lamskoteletjes er mooi tegenaan. Bestrooi de lamskoteletjes met wat grof zout en een klein scheutje olijfolie.

Heb je dit recept gemaakt? Laat mij weten wat je er van vind, en vergeet mij niet te taggen/noemen op Instagram/Facebook.

Maak je liever iets anders met lam? Probeer dan deze lamsrack met baba ganoush eens