Leftover brisket sandwich

Leftover brisket sandwich recept | ChefsBBQTable

(15 minuten voorbereiding, 45 minuten bereiding)

Ingrediƫnten:

0,5 courget

600/700 gram leftover brisket (heb je zelf geen brisket over? Deze kan je ook gegaard bestellen) Gegaarde brisket

1 heel brood

3 handjes geraspte kaas

Perper

Zout

Benodigdheden:

BBQ met mogelijkheid tot indirect bereiden

Snijplank

Scherp mes

kwastje

Kerntemperatuur meter

Bereiding:

Leftover brisket sandwich recept | ChefsBBQTable
Leftover brisket sandwich recept | ChefsBBQTable
  1. Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor een indirecte bereiding op 150 graden.
  2. Snij de courget in lange plakken en bestrooi de plakken met een beetje zout. Het zout zorgt er voor dat er vocht uit de courget trekt. Leg de plakken courget even op een bordje. Zodat er wat vocht uit kan trekken. Zo voorkom je ook dat het eindresultaat te nat word.
  3. Doe de plakken brisket met het vocht in een ovenschaal en zet deze even op de BBQ zodat het vet gesmolten is en de grootste kou van de brisket is.
  4. Snij de bovenkant van het brood af en verwijder de binnenkant.
  5. Besmeer de bodem van het brood met het vocht van de brisket.
  6. Bedek de bodem nu met 2 plakken courget en leg hier 2 plakken brisket op.
  7. Bestrooi de brisket met wat geraspte kaas.
  8. Herhaal stap 6 en 7 tot het hele brood gevuld is. Giet het vocht wat je nog over hebt van de brisket over/in het brood en bestrooi de bovenkant met wat geraspte kaas.
  9. Leg het brood op de BBQ en laat deze langzaam opwarmen.
  10. Controleer met de kerntemperatuurmeter na 45 minuten of de binnenkant van het brood goed warm is.
  11. Haal het brood van de BBQ en snij in plakken.
  12. Serveer de plakken eventueel met wat augurk en BBQ saus.
Leftover brisket sandwich recept | ChefsBBQTable

Heb je dit recept gemaakt? Laat mij weten wat je er van vind. En vergeet mij niet te taggen/noemen op Instagram/Facebook.

Maak je liever een andere snack? Probeer dan deze chimichurri chicken eens.