Oosterse bavette

Oosterse bavette | ChefsBBQTable

(15 minuten voorbereiding, 30 minuten bereiden)

Ingrediënten:

2 eetlepels sesamolie

3 eetlepels sojasaus

2 eetlepels mirin

1 kleine eetlepel gochujang

1 theelepel gemberpoeder

1 theelepel sereh poeder

0,5 Chinese kool

1 handje champignons

1 bakje taugé

1 bosje lente ui

200 gram witte rijst

sesamzaadjes

Benodigdheden:

BBQ met gietijzeren bakplaat

Menkom

Scherpm es

Snijplank

Bereiding:

Oosterse bavette | ChefsBBQTable
Oosterse bavette | ChefsBBQTable
  1. Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor een directe bereiding op 180/200 graden. Leg de gietijzeren bakplaat gelijk op de BBQ zodat deze goed heet kan worden.
  2. Meng voor de marinade de sesamolie, sojasaus, mirin, gochujang, gemberpoeder, sereh poeder en de SPG. Roer dit goed door zodat alles goed is gemengd. (wil je het niet te pittig maken laat dan de gochujang achterwegen)
  3. Snij de bavette haaks op de draad in repen. En doe deze in de marinade, roer goed door zodat het vlees overal in de marinade zit.
  4. Snij de Chinese kool in dunne reepjes, Snij de champignons in vieren.
  5. Snij de lente ui in dunne ringetjes.
  6. Kook de rijst volgens de beschrijving op de verpakking.
  7. Als de bakplaat goed heet is doe je hier een scheutje olie op.
  8. Bak de gemarineerde bavette om en om tot deze medium rare zijn.
  9. Haal de bavette van de bakplaat en laat deze ongeveer 8 tot 10 minuten rusten.
  10. Bak nu de Chinese kool, taugé, en champignons op de bakplaat.
  11. Als de groentes gaar zijn haal je deze van de bakplaat.
  12. Verwarm de rijst even kort.
  13. Leg de rijst met groente op een grote serveer plank en verdeel hier de gebakken bavette over.
  14. Bestrooi alles met de gesneden lente ui en eventueel wat sesamzaadjes.